Sarah Michelle Gellar får hard kritikk etter Thanksgiving-kommentar

SKUESPILLER: Sarah Michelle Gellar er mest kjent fra TV-serien «Buffy the vampire slayer» som startet på 90-tallet. Foto: AP

Skuespilleren (41) fikk så ørene flagret da hun la ut et bilde av seg selv i undertøyet og oppfordret til å ikke overspise på Thanksgiving. Nå legger hun seg langflat. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Sarah Michelle Gellar, som er mest kjent som hovedrolleinnehaveren i TV-serien «Buffy the vampire slayer», er i hardt vært etter at hun delte et bilde på Instagram.

Hun postet et såkalt «throwback»-bilde av seg selv fra 2007 kun iført undertøyet. Under bildet skrev hun «Jeg skal bare henge opp dette bildet over alt i huset for å minne meg selv på at jeg ikke må overspise på torsdag #thanksgivingprep».

Da haglet det inn med kommentarer fra flere av hennes over to millioner følgere. Noen kritiserer hun for å drive med «thinspiriation».

– Billedteksten din er problematisk og jeg foreslår at du gjør litt research på spiseforstyrrelser, og problemene med mental helse som følger med det, og hvordan diett-kulturen er skadelig for kvinner. Jenter ser opp til deg, og du må være forsiktig med budskapene du sender, skriver en ifølge People.

– Å være tynn gjør deg ikke vakker eller sunn. Overspising én dag skader deg ikke, sunnhet er en sinnstilstand, ikke en tilstand av kroppen, skriver en annen.

Thanksgiving er kjent for å være amerikanernes store mat-dag, hvor et stort kalkunmåltid og takknemlighet står i fokus.

NYHETER

Dette er kjendisene som påvirker mest

Etter hver tok 41-åringen til seg kritikken. Hun forklarer at det var ikke hennes intensjoner å drive med «fatshaming» som noen beskyldte henne for.

– Jeg er virkelig lei meg for at folk ble støtt av mitt forsøk på humor. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri med vilje ville hetset noen ved noen anledning, skriver hun i kommentarfeltet.

Publisert: