Moteprofiler spår høstens trender

Den fineste motesesongen er rett rundt hjørnet. Celine Aagaard og Annabel Rosendahl leder deg gjennom jungelen av trender.

Høsttrend cover

@annabelrosendahl

Høsttrend cover

@celineaargaard

Moteverdens viktigste sesong er snart i gang og fashionistaer over hele verden vil fornye skapene sine. Vi gleder oss (nesten) til å børste støv av strikkegensere, skinnbuksen (for å se om den fortsatt passer) og de semskede støvlettene som vi kjøpte i fjor.

Men det er mye du kan gjøre for å oppdatere garderoben allerede nå. Vi gir deg tipsene til hva du skal beholde, hva du skal pakke vekk og hva du eventuelt kan gå til innkjøp av. Husk at det finnes masse fint brukt på Tise, Finn, Letgo og i vintage-butikker. Sjekk Jenny Skavlans tips til høstens brukt-kupp her.

Moteprofilene Annabel Rosendahl og Celine Aagaard gir deg sine beste tips til hva du skal pakke vekk, shoppe eller droppe i høst.

untitled link

Annabel Rosendahl tipser om en mer nedtonet fargepalett, fokus på midje, og metalliske plagg og tilbehør.

– Det er høst, så våren og sommerens sterke fargepalett blir nedtonet. Lilla, beige og jordfarger har tatt over gråtonene som har regjert i mange år som en «basic» farge i høstmånedene. Vi ser også mye metallisk i alt fra kjoler, skjørt, sko og vesker, sier Rosendahl.

Bootsene blir høye og vide og at den maskuline dressen vil være å se, gjerne med et belte i midjen.

– Det er mye fokus på midje, så et midjebelte vil være vært å investere i. Sommerens blomstrete kjoler kan lett brukes over i høsten kombinert med høye boots med vidde i skaftet. Lag på lag er alltid relevant for en høst, så bruk gjerne toppen med spagettistropper eller omslagskjolen med en turtleneck eller bluse under.

Rosendahl tipser om at «Statement»-øredobbene er like aktuelle til høsten, men at man skal droppe de mest sommerlige variantene og satse på versjoner med glitrende stener.

Moteprofil og grunder av envolope.no Celine Aagaard, mener 70-talls trenden er på vei tilbake og elsker at denim og metalliske innslag fortsetter. Hun er også enig at i at «statement»-øredobbene kommer til å fortsette.

– «Statement»-øredobbene er det bare å beholde, hos Acne Studios ble disse stylet både til strikk og en oversized frakk, sier moteprofilen.

Aagaard mener også at «More is more» denne sesongen med «statement»-tilbehør som var en gjennomgående trend på flere visninger.

Se også: KJOLEN VI VIL GÅ MED I HØST.

Hun råder til å beholde de høyhalsede genserne, denim-plagg, store belter og de lårkorte bootsene fra fjorårets sesong.

– Vi blir aldri lei denim og denne sesongen er mye denim på denim, også hos eksklsuive motehus som Dior. Hos A.P.C hadde de en rå 90-talls styling med jeans som er høye på livet, godt snurpet igjen med et tynt skinnbelte i rosa, samt olajakken oppi buksen. Høyhalseren kommer hver høst, men genseren har et litt annet uttrykk i år med en hals med mer vidde som hos Hermès, Michael Kors og hos Stella McCartney.

– Vi vil se store belter som fremhever silhuetten og midjen som hos Isabel Marant og Nina Ricci. De lårkorte bootsene som Julia Roberts har inspirert oss før i «Pretty Woman» kommer for fullt denne høsten i knallsterke farger som lilla. Disse står på mange sine ønskelister i høst, sier Aagaard.

– Vi kommer til å se metalliske innslag både når det gjelder plagg og tilbehør. Vi vil også se transparente kjoler, blonder og noe rysjer, men i mer nedtonet form.

Hvilken fargepalett har du troen på i høst?

– Brunt er det nye sorte i høst. Det var mye brunt å se hos både Chloe, Stella McCartney, Max Mara og Balmain. Sistnevnte med en dyrisk tilnærming, med innslag av semsket skinn, frynser og saueskinn. Gå for «ton-i ton» som hos Max-Mara, eller miks brunt med sort. Ellers tror jeg på jordfarger som olivenfarget, beige, navy, rødt, rosa og hint av gult.

Hva bør vi droppe?

– Når høsten kommer er det defintitivt enkelte plagg som kan ryddes bort, og omslagskjolen er en av dem. Det går riktignok an å style den kreativt over jeans som ble vist under Ralph Lauren sitt show i New York. Eller med en høyhalser og høye boots- men jeg tenker de fleste er lei dette plagget for en liten stund. Sandalene med imitert pels kan du bruke som tøfler når kulden kommer.

Aagaard mener også at logobruken som det har florert av i det siste vil minske.

– Heldigvis var det langt mindre logobruk å se på catwalken- og designerne har vært mer diskrete i bruken, som strikket logo hos Loewe.

Hvordan var din opplevelse i dag?