Prins Charles skriver om mote: - Jeg har gått i dress mesteparten av livet

Prinsen av Wales beskriver sin egen stil som gammeldags. Han mener det viktigste for et plagg er at det kombinerer stil med slitestyrke.

Ingvill Dybfest Dahl
Publisert:

Det er i den britiske juli-utgaven av herrebladet GQ at prins Charles selv har skrevet et lengre innlegg om stil og mote.

Prinsen er en forkjemper for britisk design og var også vert for det britiske moterådets London Collection for menn, som ble vist tidligere denne måneden, og ble i mars kåret som en av årets best kledde menn i GQ.

Innlegget er personlig i stilen, og ikke uten selvironi.

– Jeg må si at det var en stor overraskelse å få vite at jeg var kåret til en av GQs best kledde menn. Det er ikke lenge siden et annet dommerpanel kåret meg til verst kledde. Tidligere har jeg blitt kåret til begge deler i etterfølgende år, skriver prinsen av Wales.

Han sier at disse opplevelsene har fått ham til å innse at han måtte gå sin egen vei og holde seg til det han selv føler passer ham.

– Siden det inkluderer det mange mener er umoderne, dobbeltspente dresser, forventer jeg å bli regnet som gammeldags, selv om en kommentator nylig kalte meg «hinsides mote» - noe som ga min forvirring en helt ny dimensjon. Jeg er fremdeles usikker på om det var ment som en kompliment, skriver tronarvingen i GQ.

Prins Charles sier han lenge har vært en beundrer av britisk skredderkunst, og spesielt mindre forretninger som har detaljer, naturlige materialer og håndverk i fokus.

– Det er en edruelig tanke at jeg antakelig har gått i dress mesteparten av livet. Men siden jeg gjør det, er det etter min mening to ting en dress må gjøre: Gitt kravene jeg har i livet, er det en stor hjelp om dressen ser like bra ut på slutten av en dag som den gjorde ved starten av den; og den må også tåle den ganske harde behandlingen den får av og til, skriver han.

Den kommende regenten mener klær må kombinere stil med slitestyrke.

– Jeg mener britisk skreddersøm mer enn oppfyller det kravet, til morskap for staben min, som noen ganger blir overrasket over å finne ut at det jeg har på meg er like gammelt som, eller eldre enn, dem, skriver han og legger til:

– Men å prøve å få en kropp som er i ferd med å gå i oppløsning inn i en gammel dress eller uniform, er selvfølgelig en noe marerittaktig opplevelse.

Prins Charles runder av med å skryte av flere britiske skredderbedrifter og den britiske ullproduksjonen, før han oppsummerer hva som gjør et plagg bra.

– Om du spør meg hva som gjør en god skjorte eller en god dress, er det ikke bare at den gir deg så god figur som mulig, men også at den hjelper deg til å «føle deg riktig». Hvor ofte har du ikke tatt på deg en ny skjorte eller jakke som ikke har kjentes helt rett, og dermed heller ikke følt deg riktig resten av dagen. Den høye standarden på britisk håndverksmessig dyktighet kan kanskje hjelpe deg til å «føle deg riktig» mesteparten av tiden, av og til under svært vanskelige omstendigheter, hevder moteprinsen.

LES OGSÅ: Sjekk gjenbruksprinsessen: Mette-Marit bruker gamle plagg etter luksuskritikk

LES OGSÅ: Madde fyller 30 år - sjekk prinsessens stil opp gjennom årene

LES OGSÅ: Kim Kardashian tok en Mette-Marit

Publisert: