Sjekk moteredaktørenes beste kjøp i høst

Høsten er her! minMote har derfor bedt tre av landets beste moteredaktører fortelle hva de kommer til investere i denne sesongen. La deg inspirere!

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Svarene vi fikk kan du se og lese om nedenfor. Alle de tre kvinnene er enige om at det er essensielt å investere i et solid ytterplagg, som en velsittende kåpe eller det hotteste akkurat nå: en varmende, kort saueskinnsjakke.

Basisfarger som sort og brunt er gjengangere, mens det på tilbehørfronten gjerne kan pyntes opp med glitrende neglelakk og sexy katteøyne.

Hege Aurelie Badendyck, moteredatør i Costume (øverste bilde)

En varm kåpe, gode støvletter og et rouge som gir liv til vinterblek hud står øverst på handlelisten til Hege Aurelie denne høsten.

- Jeg ønsker meg en feminin kåpe denne vinteren i en lys farge.

Denne vil jeg bruke sammen med et antrekk som har en smal silhuett. Noen høye, kraftige

ankelstøvletter vil gjøre kåpen mer edgy enn klassisk, sier hun til minMote.

Inspirert av Givenchys kolleksjon, vil hun også investere i en gul skjorte fra Chloé.

- En gul overdel til et sort blyantskjørt er både elegant og rått, sier Badendyck.

- Generelt sett mener jeg at det viktigste er å legge penger i ytterplagg som en kåpe og et par sko når du skal oppdatere høst- eller vintergarderoben din.

Velg en jakke som både er varm og som har et snitt som du føler deg vel i. Unngå de mest iøynefallende variantene, de blir du fort lei av.

Invester også i et par sko som tåler vinteren og som du klarer å gå med når det blir glatt ute.

Sett også av litt penger til å holde skoene dine vedlike i løpet av sesongen ved å gi dem en gummisåle som gjerne har litt mønster og er litt kraftig, slik at selve skoen blir litt beskyttet mot all søla på bakken, råder moteredaktøren.

Julie Kase, moteredaktør i mag

- Når man skal shoppe i begynnelsen av en ny sesong er det viktig å ta noen valg for å unngå bomkjøp. Tenk igjennom hva du ønsker deg, men gjerne i forhold til hva du trenger. Er det et plagg du vet du vil få brukt mye kan det godt koste litt. Jeg er veldig for kvalitet framfor kvantitet, sier moteredaktør Julie Kase til minMote, som også har solbriller fra Ray Ban på handlelisten.

Hun mener det er veldig viktig å få trendene til å fungere med sin egen personlige stil.

- Selv er jeg avhengig av smale jeans og skinnbukser. De bruker jeg til hverdags og pent som et basisplagg, fordi de kan styles i ulike stilretninger. Ankelboots blir jeg heller aldri lei, de passer godt til både bukser og skjørt. Skjortebluser i silke får jeg heller ikke nok av for tiden, sier hun.

Hvis hun må velge, er det en fin hverdagsveske og en vinterkåpe eller -jakke som er de viktigste investeringene.

- Dette er gode kjøp fordi det er ting du vil bruke igjen og igjen, sier hun, og fortsetter:

- Et kult skinnbelte, gjerne med rocka sølvdetaljer, gjør seg godt på bukser med lavt liv, litt à la Balmain og Isabel Marant. Med de kalde vintrene vi har hatt de siste årene er dessuten en fin, grovstrikket og svær ullgenser lur å ha i garderoben. Dra den på til favorittjeansene og et par kule boots når du ikke føler for å pynte deg!

Petra Middelton, moteredaktør i Elle

I høst skal Petra Middelton investere i flere eksklusive høstplagg, samt et par lave ankelstøvletter med frynser fra Isabel Marant. Som en hovedregel mener hun en god ytterjakke er verdt en investering når kulda kommer.

- Hvis man skal legge mye penger i et plagg om høsten, syns jeg det skal være en dyr jakke. En god høstjakke bruker man hele tiden, og den vil definitivt ikke bli hengende til pynt i skapet.

En dyr jakke bør også være klassisk, slik at man kan bruke den flere sesonger. Isabel Marant og Burburry har mange fine, sier moteredaktøren til minMote.

- Kjøp heller én kåpe du virkelig elsker, enn ti billige som du er halvveis fornøyd med.

Publisert: