Jan Thomas og Christophers topp 5 - for kvinner og menn

Kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby (44) og ektemannen Christopher Mørch Husby (22) er ikke i tvil om hva du bør kle deg i denne våren.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Stylistparet er bokaktuelle med boken «Styling», hvor de deler sine beste tips for tenåringer. Jan Thomas har jobbet med styling for en rekke kjendiser som Scarlett Johansson og Sharon Stone. I fjor stylet han også Helen Mirren til Nobel-utdelingen i Oslo.

Fredag svarte Jan Thomas og Christopher dessuten VG-leserne på deres spørsmål om vårstyling.

Her kan du lese alle spørsmålene paret svarte på.

Flere kvinner og menn spurte Jan Thomas og Christopher om hva som er årets «må ha»-plagg i vårgarderoben, og her deler paret sin topp 5-liste for begge kjønn:

Kvinner:

** Nudefargede sko: Kjøp gjerne flere varianter! Disse er nydelige i kombinasjon med både pastellfarger og en av vårens hotteste farger - mintgrønt.

** Pastell-jeans: La jeansene lyse opp vårhverdagen. Kombiner dem med nøytrale farger og ikke minst kult tilbehør i tre.

** Pastell-t-skjorter: Passer til både vanlige jeans og hvite jeans og ser nydelig ut til både sommerbrun, men også helt lys hud.

** Sommerkjole med blomstermønster: Alle jenter bør investere i en feminin blomsterkjole denne våren. Gå gjerne for en helt lang variant, men pass på at du kommer deg opp i høydene med et par lekre sko med høye hæler.

** En kul metallisk topp: En topp i en metallisk farge eller gull eller sølv kan faktisk brukes både til hverdags og fest, men pass på at du toner ned looken i hverdagslyset.

Les også:Stjel catwalk-stilen - la det blomstre fra topp til tå

Menn:

** Fargede jeans: Jeans i alle regnbuens farger er faktisk ikke bare for jentene denne sesongen. Gå for knallblått hvis du vil være klassisk, eller prøv deg på en ny farge hvis du er vågal.

** De perfekte khaki-buksene: Klassiske, nøytrale og passer til det meste. Bør være i enhver manns garderobe.

** Converse-sko i neonfarge: Menn i 40-årene og oppover bør ikke være for ivrig på pastell- og fargetrenden, men knallfargede sko er en perfekt måte å piffe opp et vårantrekk på.

** Stripete plagg: Seiler-stilen er tilbake! Tenk maritime plagg som seilersko og ikke minst stripete gensere i klassisk blått og hvitt.

** Halvlange jeansshorts: Dette er kanskje høstens viktigste plagg for menn. Kombiner dem med skjorte og slips og dress det ned igjen med et par kul, men avslappede sko.

Lys hud og pasteller

Det var flere store motehus som brakte pastelltrenden på banen denne våren, men flere av VGs lesere var usikre på om sukkertøyfargene kledde dem. Ifølge Jan Thomas og Christopher er det imidlertid en myte at man må ha solkysset hud for å kle seg i lyse pastellfarger.

- Det underlige er at det er nettopp jenter med lys hud som er den perfekte kandidaten for pastellfarger. Pastell gjør seg kjempefint på lys porselenshud, og det er det jo mange norske jenter som har, sier Jan Thomas.

minMote har også plukket ut noen av vårens beste pastellkupp, og de finner du her.

Les også: Dommen over vårsminken - gjør deg klar for fargefest!

Lidenskapelig par

I tillegg til bokjobbingen arbeider også Jan Thomas og Christopher til daglig i sin egen skjønnhetssalong. Mens Jan Thomas er kreativ leder, har ektemannen akkurat tatt over som daglig leder.

Likevel avviser at de blir lei av hverandres selskap.

- Vi er vant til å jobbe sammen hele tiden, og det er klart det kan bli intenst noen ganger. Vi er et veldig lidenskapelig par og kan gjerne diskutere så det fyker. Men krangle har vi ikke tid til, sier Christopher.

Følg med på minMote for flere tips fra Jan Thomas og Christopher.

Publisert:

Finn mer innhold om: