Dronning Elizabeth II har fylt 86 år - sjekk hennes stil oppgjennom årene

Dronningen av Storbritannia hadde bursdag denne uken. Her ser du hennes oppsiktsvekkende stil oppgjennom årene.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Dronning Elizabeth II ble født i London 21. april 1926. Hun tiltrådte som dronning da faren, kong George VI, døde i 1952 og selve kroningen fant sted i Westminster Abbey 2. juni 1953. Dette var starten på et langt liv i det offentlig rom, noe dronningen har klart med stil.

LES OGSÅ: Se Maddes klassiske jobbantrekk

– Dronningen har aldri vært en moteslave, men hennes garderobe har alltid vært tidsriktig med hensyn til fasonger og skjørtelengder. Til daglig bruk har Elizabeth alltid kledd seg i drakt eller såkalte ensembler bestående av kåpe og kjole i samme stoff eller matchende mønster. Og alltid med tilhørende hatt, veske, sko og hansker - som oftest er i sort eller hvitt. I tillegg har hun alltid tatt i bruk en av sine mange fantastiske diamantbrosjer på brystet, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote.

– Dronningen bruker alle farger, og selv i en alder av 86 kler hun seg i lysende, sterke kulører for at folk skal se henne i mengden.

– Jeg har selv opplevd dronning Elizabeth på nært hold og synes hun i dag har sin helt personlige stil - både til hverdag og fest, fortsetter Totland og legger til:

– Jeg husker kanskje spesielt da jeg opplevde dronning Elizabeth og dronning Sonja sammen på en gallamiddag i Buckingham Palace høsten 2005. Begge lyste i sine utsøkte hvite aftenkjoler og gnistrende arvesmykker.

Sjekk dronningen antrekk her:

Publisert:

Finn mer innhold om: