I sminkepungen til Anette Stai

Tidligere supermodell Anette Stai (50) mener en god dagkrem og solbeskyttelse er et must for kvinner i alle aldre. I vesken til Stai finner du til enhver tid både mascara og makrell i tomat.

silje
Publisert:

Hun er kjent som en av Norges største modeller og hadde en fantastisk karriere som på 80-tallet. I 1980 ble hun kåret til «Face of the 80s». Selv om sminkenpungen og vesken inneholder alt fra mascara til makrell i tomat, bruker den tidligere modellen kun litt mascara og dagkrem i hverdagen.

- Til vanlig bruker jeg kun maskara, og en god dagkrem. Men jeg liker godt å sminke meg hvis jeg skal noe spesielt, og da er bruker jeg en lettdekkende base uten for mye pudder i en lys tone. Gjerne hakket lysere enn min egen hud. Jeg er ikke så begeistret for å være for brun, sier Anette Stai til minMote.

- Jeg bruker også lys skygge på øynene, brun og grått i buen og svart langs vippene. For tiden bruker jeg merket Bobbi Brown og Clinique. Jeg brenner ikke for et spesielt merke og synes mange merker har mye godt å tilby, men det er viktig at sminken sitter godt og ikke glir rundt.

Skjønnhetsfavoritter

Stai jobber fortsatt noe som modell, men er også presseansvarlig for Ellipse Klinikken. Den vakre 50-åringen mener måtehold og både indre og ytre pleie er viktig for å bevare skjønnheten og glød i huden. Stai bor store deler av året i USA og kjøper ofte med seg favoritter hjem fra utlandet.

- Vi får det meste i Norge, og det er jo bra. Jeg fant Weledas Skin Food i USA etter et tips fra en sminkør her hjemme, men så viste det seg at den også finnes her. En super krem til tørr hud i ansikt, hender og albuer uten parabener.

- Hvis vi skal snakke om mat, så handler jeg på Wholefoods som er en fantastisk matkjede hvor alle produkter er økologiske og finnes i et overdådig utvalg.

Og kremer tilpasset aldersgruppe, er alfa og omega for god hud, mener Stai.

- Ellers elsker jeg kremer som kan gi min tørre, nordiske hud den sårt tiltrengte fuktighet som jeg trenger og prøver stadig nye kremer. Jan Marini Age Intervention Cream er super for oss voksne kvinner. Den stabiliserer hormonnivået, tilfører fuktighet og hjelper på rynker, linjer og struktur. MD Formulations er forløperen til Jan Marini, sier Stai.

Hva er viktig å tenke på i forhold til hud, etter hvert som årene går?

- Solbeskyttelse! Solbeskyttelse! Solbeskyttelse! Akk så trist, men du verden så sant. Og det er aldri for sent å begynne.

Du har jobbet som modell i mange år, har du noen hemmelige skjønnhetstips?

- A-vitamin kremen Aberela fåes på resept og er billig og bra, og hjelper i kampen mot rynker. Et tynt lag et par ganger i uken og så oftere når huden tåler det. Ellers er det jo måtehold på alle områder som gjør nytten. Noe som kanskje ikke er særlig morsomt, men desto bedre for oss. Mindre mat, alkohol, røyk, sol, stress, og mer søvn, vann, tilskudd av antioksidanter, fettsyrer, B, C og D vitaminer.

Og makrell i tomat i vesken?

- Ja, det fungerer ypperlig som et mellommåltid, smiler modellen.

Treningstips?

- Jeg elsker å trene, men overdriver ikke lenger slik jeg gjorde før. Jeg gjør yoga, går tur med hunden, sykler og holder meg aktiv. Vekttrening er viktig for å motvirke beinskjørhet og jeg synes det er vakkert med armer, mage og ben som viser form og muskler. På både menn og kvinner.

Har du noen visdomsord til jenter som ønsker seg en karriere innen modellbransjen?

- Modell er ikke noe du kan lære deg å bli, dessverre. Det er "noe" du er født med som tilfeldigvis passer inn i tidsånden du lever i, og som er etterspurt der og da. Men motebransjen som sådan, har mange spennende karrieremuligheter. Alt fra fotograf, assistent, sminkør, frisør, stylist, utleie av studio og vans til fotooppdrag, og byråvirksomhet. Og jobber man hardt og målrettet, får assistentjobb for å lære mer, og er positiv og arbeidsvillig, så vil man som regel til slutt få til det man vil. Det er mange som gir opp på veien, men de som holder ut, vil lykkes.

Relevante saker videre:

Få skjønnhetstipsene til den vakre programlederen. - Elsker øyenskygger

Hårfri ferie? Sats på den Brasilianske metoden!

Publisert: