Nyheter

Kjendisdesigner Whitney Port oppgitt over «size 0»-hysteriet

Jennifer Bråthen
Publisert:

Realitystjerne og designer Whitney Port (27) er et forbilde for mange unge jenter. Nå vil hun lære dem at utseende ikke er alt.

Amerikanske Port er best kjent fra MTV-seriene «The City» og «The Hills». I serien jobbet hun hardt for slå seg opp som klesdesigner i motemetropolen New York. Port føler eksponeringen har gitt henne et stort ansvar som designer i en bransje der det sylslanke kroppsidealet er et omdiskutert tema.

Spesielt omstridt er motebransjens bruk av minstestørrelsen «size 0», som har fått kritikerne til å rase de siste årene.

– Jeg tror flere designere har innsett at de ikke bare kan lage klær til i størrelse 0 (norsk størrelse 32-34, red adm.). Det vil svekke salget, sier Port til VG, og legger til:

– Vi må huske på at de fleste som kjøper klærne ikke bruker den størrelsen.

For Port som i neste uke er norgesaktuell med sin andre kleskolleksjon for Bik Bok, er det andre verdier enn det å være sylslank som gjelder.

– Jeg vil at modellene som viser klærne mine skal se sunne og trent ut, sier hun til VG.

LES OGSÅ: Kjendisene elsker slangen til 35.000 kroner – hvem kler den best?

Godt forbilde

Kjendisstatusen blondinen opparbeidet seg har gitt henne muligheten til å reise rundt i verden og gjøre det hun elsker mest, designe klær. Men Port er også opptatt av hvilke signaler hun sender ut til yngre jenter.

– Det er viktig for meg å lære jenter at selvtillit ikke bare handler om utseende, men også om å ha en mening med livet, sier hun til VG og legger til:

– Noen ganger kan det være en stor påkjennelse å være i rampelyset, men jeg prøver å være meg selv til enhver tid og jobbe så hardt jeg kan. Det gir meg følelsen av å være et godt forbilde, sier Port, som ikke vil la seg påvirke av hva fremmede folk mener om henne.

Design for nordmenn

Ports kolleksjon for Bik Bok som slippes i butikkene 10. mai beskriver hun som langt mer sofistikert enn den forrige.

– Målet var å bruke så mange primærfarger som mulig i en miks av flotte blomstermønster. Vi ville også gå for en blanding av det maskuline og det feminine ved å designe både myke silhuetter og strukturerte plagg, sier hun og legger til:

– Jeg har vokst og er mer komfortabel med meg selv. Dette vil jeg skal gjenspeile seg i kolleksjonen min. Kolleksjonen reflekterer livsstilen min.

– Mote er for meg en måte å uttrykke seg på

Port ser opp til designerne Diane Von Fürstenberg og Rachel Roy. Hun føler de designer vakre klær som gjør kvinner selvsikre. Selv designer hun klær for å styrke kvinners selvfølelse gjennom en annen form kunst.

– Mote er for meg en måte å uttrykke seg på, og jeg synes det er kult å kunne være en del av andre jenters personlige uttrykk, avslutter hun og legger til:

– Min mentor har vært Kelly Cutrone. Hun har guidet meg i denne kompetative og krevende bransjen. Hun har vist meg hvordan jeg kan være tro mot meg selv og mitt utrykk uten å gå på kompromiss med min forretningsplan.

Port føler hun ikke kjenner så godt til norsk design, men sist hun gjestet Norge var hun tilstede under Moods of Norways motevisning.

– Stemningen var kul, rar og annerledes. Det setter jeg ordentlig stor pris på når det kommer til design, fortsetter hun og legger til:

– Men det var ikke nødvendigvis klær jeg ville hatt på meg.

LES OGSÅ: Slik får du Mette-Marits rådyre stil på budsjett

LES OGSÅ: Motehus sjokkerer med ny veske – prislapp: 275.000 kroner!

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Moter og Modeller
  2. Design
  3. Whitney Port
  4. The Walking Dead

Relaterte artikler

NYHETER

Derfor takket norske Helene nei til Victoria Beckham

NYHETER

Britisk motekritiker langer ut mot Isabel Marant for H&M: - Bare for tynne og unge

NYHETER

Whitney Ports Bik Bok-kolleksjon hylles og slaktes av motebransjen - hva synes du?

NYHETER

Norsk suksessdesigner: - Acne dummer seg ut

NYHETER

Kjær «it»-jente har mange navn: Nå blir Jenny Skavlan smykkedesigner

NYHETER

De nye designtalentene: Søster Studio

NYHETER

Norsk moteekspert går til angrep på supermodell