Ny forskning viser at skjegg inneholder mer bæsj enn et toalett

SORRY HIPSTERS: Skjegg kan inneholde mer avføringsbakterier enn et skittent toalett. Foto: Getty Images

Men ikke ty til barberhøvelen enda, det er faktisk noe du kan gjøre.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Tirsdag ble det klart at undersøkelsen vi refererte til i denne saken, ikke var riktig. Med andre ord ingen grunn til å ta skjegget likevel! Du kan lese mer om det her .

I 2013 skrev MinMote om at tredagersskjegget var kommet til Norge for å bli, senere har vi fulgt opp med hvordan du gror det perfekte skjegget og 10 grunner til at skjegg er sexy. Og la oss ikke glemme trenden for spesielt interesserte, (men som ble tatt i bruk) i fjor sommer - blomster festet dekorativt i ansiktshåret.

Man kan trygt si at MinMote har gjort sin del av jobben ved å oppmuntre norske menn til å la barberhøvelen ligge. Nå ser det imidlertid ut som at skjegg ikke er like problemfritt og sexy som vi trodde...

Ifølge forskningen til mikrobiologen John Golobic ved Quest Diagnostics, et laboratorium i den amerikanske delstaten New Mexico, at hårete ansikter kan inneholde like mye bakterier som et skittent toalett, skriver den britiske avisen The Mirror.

Vask og ikke rør

Golobic testet flere skjegg og mange av dem inneholdt så mye avføringsbakterier at de kunne sammenlignes med toalettskåler. Hvis det hadde blitt tatt samme prøver i en vannkilde, hadde det blitt stengt av på grunn av helserisikoen det medførte.

- Jeg blir stort sett aldri overrasket, men dette ble jeg virkelig overrasket over, sier han til avisen.

Dette betyr ikke at skjegget må bort, det er bare et par huskeregler dere bør ha i bakhodet. Nøkkelen til et avføringsfritt skjegg er visst å vaske hendene godt etter toalettbesøk, i tillegg til å rense ansiktet og skjegget med en ansiktsvask hver kveld.

- Prøv å holde hendene borte fra ansiktet gjennom hele dagen, så langt det er mulig, oppfordrer forskeren.

Går du rett hjem fra skole eller jobb for å fjerne skjegget nå? Da kan du jo kompensere med en bollesveis à la norske kjendisgutter.

Publisert:

Finn mer innhold om: