Ikke glem solkrem på disse stedene

At det er viktig å bruke solfaktor er noe alle vet. Selv om man er nøye når man smører seg, er det likevel enkelte områder det er lett å glemme av. Her er stedene du bør smøre ekstra godt neste gang du skal i solen.

Mari Glans
Publisert:

Det er kjedelig å komme hjem fra en dag i solen hvor du tror du har vært flink å smøre deg, men så viser det seg at det er flere områder du likevel har glemt. Her er de vanligste områdene man ikke tenker over, slik at du kan være mer bevisst neste gang du skal ut i solen.

Ørene

Ørene er lett å glemme av, men trenger like mye beskyttelse som resten av kroppen. Og det er ikke bare den nederste delen av ørene som må smøres, også oversiden av ørene trenger solfaktor.

Hårskillet

Dette er et klassisk sted å bli solbrent på. Mange tenker ikke over at hårskillet får sol på seg, men faktisk er dette området ekstra utsatt for å bli solbrent siden solen treffer hodet først. Bruk enten solfaktor i skillen, eller sett opp håret i en topp for å unngå utsatte hårskiller.

Øyenlokkene

Bruk alltid solbriller med UV-beskyttelse når du er ute i solen. Mange er redde for å få tydelig skille av solbrillene i ansiktet, og tar dem derfor av når de soler seg. Da er det viktig å bruke faktor rundt øynene. Huden rundt øynene er mye tynnere enn i resten av ansiktet, og tåler derfor mindre. Kjøp en solkrem beregnet for øyepartiet, og bruk så høy faktor som mulig. Husk å smøre nytt lag ofte.

Redd for å bli rynkete?Her er ti tips som forebygger rynker

Under armene

Selv om oversiden av armene er mer eksponert for sol, trenger også huden under armene solkrem. Vi legger ofte armene bakover når vi ligger og soler oss uten å tenke over det. Siden dette området normalt sett ikke får så mye sol på seg, er det også ekstra ømfintlig for UV-stråler. Bruk også solkrem i armhulene, smør dem før du tar på deodorant.

På føttene

På selve føttene slites solkremen raskere av, siden føttene er i kontakt med bånde vann og strand oftere enn resten av kroppen. Selve foten er ellers lett å glemme av i solen, husk også å bruke solkrem på føttene når du går med stroppesandaler.

Under stropper

Dette er et klassisk sted å bli solbrent på, siden stropper på badetøy og topper/kjoler gjerne flytter litt på seg gjennom dagen. Vær nøye med å smøre hele kroppen undfer stroppene også, og smør også her når du påfører et nytt lag senere på dagen. Vær ekstra nøye om du har vått badetøy på.

I hårfestet

Mange foretrekker å sette opp håret når de soler seg. Men da må man ikke glemme av hårfestet. Smør solfaktoren helt opp til hvor håret begynner, og prøv å smør den i hodebunnen mellom hårstråene også.

Vil du vite hva Jan Thomas syns om soling?Les hans beste sommertips her!

POPSUGAR UK

Relevante artikler videre:

Vil du se bra ut på stranden?Her er sminken du kan bruke

Beskytt huden din i solen!Her er de beste sol-tipsene

Finner du ikke riktig bikini?Se hva som passer din kroppsfasong

Håret skades også av solen!Beskytt håret ditt i sommer

Publisert:

Finn mer innhold om: