Kommentar: Hvorfor finnes det ikke shorts som dekker rumpa?

FAVORITTEN: VG-journalist Malene Emilie Rustad i shortsen fra 80-tallet. FOTO: Sara Berge Holmberg.
FAVORITTEN: VG-journalist Malene Emilie Rustad i shortsen fra 80-tallet. FOTO: Sara Berge Holmberg.

Hvorfor lager ikke produsentene shortser litt lenger? Jeg vil ikke vise nedre rumpehalvdel. 

Jeg har en shorts i klesskapet som jeg har lyst til å bruke, men som synger på siste verset. Den er sort, høy på livet og dekker utrolig nok både rumpe og øverste del av lårene.

Den var min mors og hun kjøpte den på 80-tallet.

Hvert år siden jeg var rundt atten år gammel har jeg prøvd å finne en lignende shorts. Hvert år går jeg ut av butikkene tomhendt.

Det har også hendt at jeg har prøvd meg på en mindre shorts, ja, den typen som viser mer hud, enn hva jeg egentlig ønsker meg. Den lille shortsen har blitt liggende i skapet, og ligger der fortsatt.

STRANDFIN: På stranda er det helt ok å bruke en liten shorts, men jeg vil ha en jeg kan vandre rundt i byen med.
STRANDFIN: På stranda er det helt ok å bruke en liten shorts, men jeg vil ha en jeg kan vandre rundt i byen med.FOTO: Getty Images

Det er ikke bare shortsene som på død og liv skal vise frem rumpa. Også bikiniene har frustrert oss.

Men bare klipp en bukse kort, da? Jo du, takk for tipset. Men jeg har prøvd å klippe opp gamle bukser slik at jeg får bestemme lengden selv. Det som ofte er problemet da, er at stoffet sitter for stramt over lårene. Jeg har prøvd alt fra Levis-bukser til H&M, de blir ikke fine med mindre du klipper de rumpekorte.

De shortsene jeg har funnet som derimot dekker rumpa, går ofte nesten ned til kneet og lager en rar fasong på bakenden. Eller så er de for lave på livet.

Jeg har hverken tenkt til å vise rumpesprekken eller nederste del av skinka.

Det finnes ingen shorts som min mors drøm fra 80-tallet.

Jeg er mye på farten og elsker å sykle rundt i byen, helst da i en shorts som ikke viser for mye av rumpe og lår. Men med bare et godt shortsalternativ i skapet må jeg ofte ty til skjørt, som jeg med fast hånd holder på plass mens jeg geleider meg gjennom Oslo-trafikk og saktegående turister.

Jeg vet det er slutten av det som vanligvis er sommersesongen, men denne sommeren ser aldri ut til å gi seg. Jeg vil ha en shorts som passer, er behagelig og som gjør at jeg føler meg komfortabel og fin. Når de klarte det på 80-tallet bør de klare det nå.

Og hva – hvis gud forby – min elskede shorts en dag blir ødelagt? Den er allerede skjør i stoffet og glidelåsen begynner å skrante. Hvis den blir ødelagt, har jeg ingen andre reserver som kan yte samme tjeneste. Jeg må finne en kopi og det snarest.

Jeg har lett og lett, i utland og innland. Det er ingen som kan ta dens plass. Her om dagen var jeg på leting med godt mot, men endte igjen opp med et nytt skjørt, fordi de ofte kommer i uendelige lengder og fasonger.

Jeg nekter å tro at alle kvinner vil ha en shorts som viser halve rumpa. Så hvorfor produseres det ikke shortser som har litt lengde og sitter fint?

Jeg har ikke gitt opp jakten, og prøver stadig å kråle meg gjennom bruktbutikker på jakt etter en ny 80-talls shorts. Hvis noen har en tidsmaskin må dere gjerne si ifra.

Hvordan var din opplevelse i dag?