Sjekk Fredriksen-tvillingenes ekstreme luksussmykker

Fredriksen-tvillingene Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen var iførte svarte kjoler, og lot ørepynten være i fokus med håret trukket bakover. Foto: Frode Hansen/VG

Når Kathrine (31) og Cecilie Astrup Fredriksen (31) samlet venninnegjengen til julebord, var det i smykker fra et den ekstremt eksklusive smykkedesigneren Glenn Spiro.

Publisert:

Det ble nemlig ikke spart på luksusen når Fredriksen-tvillingene hadde selskap på Theatercaféen i Oslo tidligere i desember. Kathrine og Cecilie røpet til VG at de var ikledd henholdsvis Alaïa og Stella McCartney - og i ørene glitret gigantiske øredobber fra Glenn Spiro.

SPEKTAKULÆRE: Kathrines sko var dekket av blanke stener og hadde to store kuler som lignet perler ved vristen. Skoene er fra Roger Vivier. Foto: Frode Hansen/VG

Million-smykker

Den 51 år gamle briten Spiro er ikke blant de mest kjente smykkedesignerne - men han er utvisomt blant de mest ekslusive.

«Vi kjøper inn fargede edelstener og diamanter - fra 70.000 kroner til over 7 millioner kroner. Så designer vi smykker til kolleksjonen vår», forklarer han i et sjeldent intervju med Financial Times.

Prislappen? Fra 740.000 til 185 millioner kroner.

De eksklusive varehusene Harrods og Neiman Marcus i London selgen noen få av smykkene - men stor sett foregår handelen i hans private salong i bydelen Mayfair. For å komme dit må man finne den anonyme inngangen, ta heisen opp og passere en håndfull asistenter og gå gjennom et stort venterom før man kommer til Spiros kontor.

– Det er veldig privat. Det finnes ingen nettside, ikke noe reklame. Ingen vet hvor vi er eller hvem vi er, sier han til Financial Times.

Spiro forklarer overfor avisen av kundene gjerne bruker mer enn 3,7 millioner kroner i året på smykkene hans.

Kathrine og Cecilie Fredriksen ønsker ikke å kommentere saken.

TRENDY SØSTRE: Cecilie Astrup Fredriksen og Kathrine Astrup Fredriksen velger fra øverste hylle når de skal kle seg til julebord. Foto: Frode Hansen/VG

Designerkjoler

På jentejulebordet var Cecilie ellers iført en knelang, svart Alaïa-kjole kombinert Cecilie kombinert med Gucci-pumps pumps fra Gucci. Tvillingsøsteren stilte i en svart minikjole fra Stella McCartney og et par oppsiktvekkende designersko fra Roger Vivier. Skoene var spisse med stiletthæl, ankelstropp og to store perler på vristen. De var også dekket av tusenvis av glitrende stener.

Men det stopper ikke der: Noen dager senere holdt pappa John Fredriksen sitt legendariske julebord på samme sted, og også da klinket tvillingsøstrene til med oppsiktsvekkende kjoler. Denne gangen kjørte Cecilie en lys kjole fra Roland Mouret, mens Cathrine valgte en fargesprakende kjole fra Valentino.

Kathrine og Cecilie har ikke lagt skjul på sin moteinteresse opp gjennom årene. Blant annet gjorde Kathrine seg bemerket da hun dukket opp i en knall rød luksuskjole fra Ralph & Russo i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill. Dagen før valgte hun en tekkelig, blå kjole. Også på Petter Stordalens årlige kostymefest i 2012 klinte hun til, da hun ankom i en «bondeinspirert» kjole fra Dolce & Gabbana med prislapp på 11.000 kroner.

FARGEFEST: Kathrines kjole på julelunsjen til pappa John Fredriksen var en fargefest fra Valentino. Her er hun og Cecilie sammen med Johns kjæreste Cathrine Erichsen. Foto: Helge Michalsen/VG
Publisert:

Finn mer innhold om: