10 norske looks vi elsket i 2011

Et år er snart forbi og det har vært nok av glamørøse kjendisfester i 2011. minMote gir deg ti av årets fineste antrekk, alle på norske kvinner.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

AV: INGRID BRUVIK OG MARTINE LUNDER

Moteblogger og modell Hanneli Mustaparta og Jarle Bernhoft ble for kort tid siden kåret til årets best kledde i VG Helg.

Det er imildertid flere norske kjendiskvinner enn Hanneli som kan kle seg og 2011 har rommet flere flotte moteøyeblikk. her har minMote plukket ut de ti vi liker aller best (se flere bilder nedover i saken):

Jenny Skavlan, Oslo Fashion Week-åpning

Skuespiller og programleder Jenny Skavlan mote og har blant annet designet en kolleksjon for Bik Bok i år. Jenny har en stil som minner om den britiske it-jenta Alexa Chung, med tilkneppede skjorter og skjørt eller bukser med høyt liv.

På åpningen av Oslo Fashion Week viste hun dessuten at det ikke trenger å være dyrt å kle seg bra i vintagebukse fra London, vintageveske fra Los Angeles, sko fra en butikk i Frankrike og skjorte fra Zara.

LES OGSÅ:Se motebildene fra Costume Awards

Anne Rimmen, Idrettsgallaen

NRK-programleder Anne Rimmen (29) stjal showet på årets idrettsgalla.

I ekte Hollywood-stil poserte Rimmen på den røde løperen i en knallrød og tettsittende kreasjon signer norske Tina Steffenakk Hermansen (TSH).

Rimmen hadde oppsatt hår, men kunne avsløre at det hadde blitt mye lenger. Hun hadde nemlig fått hår fløyet inn fra London fordi hun skulle lmelodi Grand Prix sammen med Per Sundnes.

Agnes Kittelsen, filmfestivalen i Haugesund

Skuespiller Agnes Kittelsen stråle på den røde løperen på Haugeund Filmfestival i august.

«Max Manus»-stjernen var klassisk og elegant i en off-white kreasjon med draperinger. De sommerbrune beina var bare og på føttene hadde Agnes skyhøye platåpumps fra Zara som matchet vesken fra Marc by Marc Jacobs.

Charlotte Thorstvedt, Oslo Fashion Week-åpning

DJ, programleder og modell Charlotte Thorstvedt har i likhet med Jenny Skavlan vært gjestedesigner for Bik Bok.

Thorsvedt eksperimenterer med ulike stiler, men bruker ikke nødvendigvis kostbare designerklær, noe hun viste på Oslo Fashion Week.

Da stilte hun i knallfarget skjørt og sort topp fra engelske Topshop, med store armbånd i forskjellige farger.

LES OGSÅ:Lei av motesnobberi på Oslo Fashion Week

Lise Karlsnes, Universals hagefest

Artist Lise Karlsnes har toppet best kledd-listene flere ganger etter at hun ble kjent og på Universals hagefest viste hun at hun ikke har glemt kunsten å kle seg.

MGP-aktuelle Karlsnes stilte i glinsende bukse fra American Apparel, arvet blazer og smykker fra danske Dyrberg Kern. Hun matchet dessuten de mintgrønne Whyred-skoene med negelakk i samme farge.

Hanneli Mustaparta, museumsåpning

Hanneli er lidenskapelig opptatt av mote og driver dessuten en stor moteblogg fra basen i New York.

På lanseringen av Valentino garavanis museum festen hun med moteikoner som Dahne Guiness og Olivia Palermo. Selv holdt hun det enkelt og fresht med blå kjole, platåpumps og knallrøde lepper.

LES OGSÅ:Olivia Palermo lanserer egen nettside

Vanessa Rudjord, premiere på «Hjelp, vi er i filmbransjen»

Costume-redaktøren har mange eksklusive kjoler i samlingen, men brukte en vintage kjole med blondedetaljer på filmpremiere på Akershus Festning.

Vanessa matchet imidlertid kjolen med ultraeksklusive Prada-sko i gull og vintageveske fra Dior.

LES OGSÅ:Se kjendisene på norsk filmpremiere

Maya Vik

Artisten Maya Viks favorittmerke er svenske Acne, som hun gjerne kler seg i fra topp til tå. Det gjorde hun også under Oslo Fashion Week, med tubekjole og saueskinnsjakke.

LES OGSÅ:I sminkepungen til Maya Vik

Tone Damli Aaberge, Hodejegerne-premiere

Tone Damli Aaberge så fantastisk ut i heltsort på «Hodejegerne» i august. Både hun og samboeren Aksel Hennie stilte i sort fra topp til tå og artisten selv hadde valgt designerplagg på øverste hylle:

Den assymmetriske kjolen med splitt er fra Helmut Lang, skoene fra Louis Vuitton og vesken fra Chanel.

LES OGSÅ:Enkelt, elegant og rent for «Hodejegerne»-Synnøve

Maria Skappel, Costume Awards

Dorthe Skappels datter, Maria Skappel, sto uten tvil for et av årets største kjoleøyeblikk da hun giftet seg med Andreas Holtzweiler i en drømmekreasjon fra Leila Hafzi.

Maria så imidlertid også flott ut i en sukkersøt strikkekjole i lys rosa fra Gudrun og Gudrun. Kjolen var spesialstrikket til Maria, som selv er designer.

Publisert: