Gisele provoserer med ny undertøyskampanje

Reklamefilmen for Gisele Bündchens (31) nye undertøyskolleksjon har fått politikere i hjemlandet Brasil til å steile. De mener den lettkledde kampanjen er kjønnsdiskriminerende.

Kristine Hellem Aanstad
Publisert:

Bundchens kolleksjon for undertøysmerket Hope går under slagordet «naturlig vakker». Reklamefilmen har likevel forferdet myndighetene til den grad at de nå vi ha den fjernet fra brasilianske TV-kanaler, melder The Guardian.

I reklamefilmen forsøker Büdchen, kun iført BH og g-streng, å berolige sin ektemann etter at hun har begått en rekke av ekteskapelige tabber: krasjet bilen hans, sprengt grensen på kredittkortet og til sist invitert svigermoren til å bo hos dem.

Ved å «forføre» ektemannen med selskapets nye undertøy, klarer hun å roe ned mannen - mens en stemme forteller seerne: ”Du er en brasiliansk kvinne – bruk din sjarm”.

Reagerer kraftig

- Kampanjen fremmer en feilaktig stereotype av kvinnen som et seksuelt objekt for mannen sin, og ignorerer de store fremskrittene vi har oppnådd i å minke kjønnsdiskriminerende praksis og tenkemåter, uttalte en talsmann hos kvinnenes sekretariat i Brasilia.

Kvinnesekretariatet har mottatt flere klager fra rasende seere siden kampanjen gikk på luften 20.september og mener at reklamen er en krenkelse av to artikler i den brasilianske grunnloven.

Bunchen, som ble mor for første gang i desember 2009, har hittil ikke kommentert klagene.

Se hele videoen her!

Slår tilbake

«Hope»-direktør Sandra Chayo reagerer sterkt på klagene.

- Gisele kan vitne om at alle situasjonene i reklamen er vitser og ironisering om dagliglivet. De må på ingen måte bli sett på som nedsettende for kvinner.

Det vil være absurd av oss som lever av å selge undertøy til kvinner, å gjøre noe for å irritere vår største brukergruppe, sier hun i en uttalelse.

Bundchen er ikke bare en av Brasils mest suksessrike personer internasjonalt, men også en av verdens rikeste og mektige supermodeller.

Les også: Gisele Bundchen er tilbake på catwalken

Publisert: