Nyheter

Gisele provoserer med ny undertøyskampanje

Reklamefilmen for Gisele Bündchens (31) nye undertøyskolleksjon har fått politikere i hjemlandet Brasil til å steile. De mener den lettkledde kampanjen er kjønnsdiskriminerende.

  • Kristine Hellem Aanstad
Publisert:

Bundchens kolleksjon for undertøysmerket Hope går under slagordet «naturlig vakker». Reklamefilmen har likevel forferdet myndighetene til den grad at de nå vi ha den fjernet fra brasilianske TV-kanaler, melder The Guardian.

I reklamefilmen forsøker Büdchen, kun iført BH og g-streng, å berolige sin ektemann etter at hun har begått en rekke av ekteskapelige tabber: krasjet bilen hans, sprengt grensen på kredittkortet og til sist invitert svigermoren til å bo hos dem.

Ved å «forføre» ektemannen med selskapets nye undertøy, klarer hun å roe ned mannen - mens en stemme forteller seerne: ”Du er en brasiliansk kvinne – bruk din sjarm”.

Reagerer kraftig

- Kampanjen fremmer en feilaktig stereotype av kvinnen som et seksuelt objekt for mannen sin, og ignorerer de store fremskrittene vi har oppnådd i å minke kjønnsdiskriminerende praksis og tenkemåter, uttalte en talsmann hos kvinnenes sekretariat i Brasilia.

Kvinnesekretariatet har mottatt flere klager fra rasende seere siden kampanjen gikk på luften 20.september og mener at reklamen er en krenkelse av to artikler i den brasilianske grunnloven.

Bunchen, som ble mor for første gang i desember 2009, har hittil ikke kommentert klagene.

Se hele videoen her!

Slår tilbake

«Hope»-direktør Sandra Chayo reagerer sterkt på klagene.

- Gisele kan vitne om at alle situasjonene i reklamen er vitser og ironisering om dagliglivet. De må på ingen måte bli sett på som nedsettende for kvinner.

Det vil være absurd av oss som lever av å selge undertøy til kvinner, å gjøre noe for å irritere vår største brukergruppe, sier hun i en uttalelse.

Bundchen er ikke bare en av Brasils mest suksessrike personer internasjonalt, men også en av verdens rikeste og mektige supermodeller.

Les også: Gisele Bundchen er tilbake på catwalken

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Moter og Modeller
  2. Undertøy
  3. Gisele Bundchen

Relaterte artikler

MOTE

Her går Gisele Bundchen sitt siste moteshow

NYHETER

Duket for undertøysduell

NYHETER

Her er Gisele Bundchens beste moteøyeblikk

NYHETER

Feministisk sjamporeklame sett av millioner

NYHETER

Se Gisele Bündchen prøve seg som sangerinne

NYHETER

Gisele Bündchen er verdens best betalte modell

NYHETER

Hun er verdens best betalte modell - igjen