Nå skal menn gå i tights

Leggings og tights er ikke kun forbeholdt Robin Hood lenger. Nå vil stilsikre menn gå med «meggings».

Natalie Ngo
Publisert:

Jenter som har brukt tights som erstatning for bukser har vært en uendelig motediskusjon de siste årene. Når diskusjonen endelig roer seg, begynner tights også å bli godt mottatt hos det motsatte kjønn. Både Shakespeare-stilen og 1800-tallets mote er tilbake i trendbildet for menn.

Det nye trendfenomenet menn og leggings har fått det klingende navnet «meggings». Et raskt søk på #meggings på bildetjenesten Instagram viser i skrivende stund 572 bilder av menn i leggings. Trenden har allerede vokst seg stor i New York og er blitt sett på stilsikre kjendiser som Lenny Kravitz, Kanye West, Russell Brand og Justin Bieber.

Hva synes du om «meggings»? Avgi din stemme nederst i saken!

LES OGSÅ:Få ekspertenes beste herretips: – Nå kan menn bruke sminke

Stylist Storm Pedersen har vært bosatt i New York og har sett at trenden har vært stor i motemetropolen lenge. Han kan videre fortelle at den allerede har nådd Europa – hvor Storbritannia var en av de første stedene hvor trenden landet.

– Motefolket i London gikk bananas etter «meggingsene» da de første ankom butikkene. Varehuset Selfridges ble utsolgt første uken og måtte bestille opp ny beholdning fem ganger, forteller stylisten til minMote.

Til tross for økende populæritet blant mennene på gata, mener Pedersen at de mannlige leggingsene passer best på stilsikre menn som vet hvordan de skal style dem:

– Tar man denne trenden ut av kontekst og putter en tights på en vanlig mann, kan det se teit ut. Dukker Lenny Kravitz derimot opp i tights, så blir han et stilikon. Men om mannen i gata også klarer å «pull it off», er det bare kult.

Den nye kjønnsbestemte leggingsen er en videreutvikling av «skinny jeans»-modellene, og ansees som en hakket mer behagelig oppfølger. Designeren Rick Owens, som er kjent for sine rocka og innovative plagg, har hatt meggings i kolleksjonene sine i flere år og er en av favorittene til rockeartisten Lenny Kravitz.

LES OGSÅ:Slik blir du høstens heteste mann

Moteuken for herrer som gikk av stabelen i Milano forrige uke, tyder på at de mannlige leggings ikke kommer til å forsvinne fra trendbildet med det første. Et av høydepunktene under visningene for høsten 2013 var nettopp meggings. Italienske Emporio Armani er vanligvis kjent for å være ren og skredderaktig i stilen, men overrasket motepressen med å sende modellene ned catwalken med meggings og maskuline overdeler.

– Dette spesielle plagget, mannlige leggings, er Elvis av herreklær: mye diskutert, men bare sjelden og upålitelig sett. Men her var de i levende live. Hatten av til Armani for å kjøre en leken stil etter en rekke med alvorlige visninger, skryter anmelderen i The Telegraph av Armanis visning.

Publisert: