Støre overrasket med Haakon Lie-skjorte

Ikledd en rødrutete tjukk tømmerhugger-skjorte i bomull gjøv helseministeren løs på motdebattantene.

Den uvanlige statsrådsbekledningen var å se i «Norges mest sette radioprogram» Dagsnytt 18 på NRK 2 fredag kveld.

Jonas Gahr Støre debatterte stortingsmeldingen «God kvalitet, trygge tjenester» om kvalitet og pasientsikkerhet på norske sykehus – uten hvit skjorte, slips eller dress.

Men noe klær hadde han på:

– Det er deilig å se Støre kaste slipset og det er fint at han har kastet den hvite skjorten også. Skjorten er ikke bare trendy, men også folkelig. Han viser seg fra en folkelig side, sier minMote-ansvarlig, Sonia Huanca Vold.

Hun er ikke den eneste som la merke til at helse- og omsorgsministeren hadde iført seg en såkalt «lumberjack»-skjorte, ikke ulik en type skjorte Ap-legenden Haakon Lie lot seg fotografere i flere ganger.

Også vaktsjef for fredagens sending av Dagsnytt 18, Siri Storstein Hytten, gjorde store øyne av klesvalget til Støre.

– Det første jeg sa da jeg så ham i sofaen hos oss var «Jøss, jeg tror aldri jeg har sett deg uten dress». Da svarte han «men det er jo sånn jeg er», forteller hun til minMote.

minMote får opplyst at Støre var på vei ut av byen umiddelbart etter opptredenen i Dagsnytt 18. Helseministeren har hytte i Kilsund, mellom Tvedestrand og Arendal, og etter det minMote har grunn til å tro passer rutete tømmerhuggerskjorte som hånd i hanske i dette området.

– Det var meg med ett ben inn i helgen, litt nærmere full trivsel og litt fjernere fra dress og slips – men den samme inni! presiserer Jonas Gahr Støre.

minMotes Sonia Huanca Vold er positiv til valget av debattantrekk.

– Han trenger ikke å være stivpyntet til enhver tid selv om han er politiker, slår hun fast.

Hvordan var din opplevelse i dag?