Få ekspertenes beste herretips: - Nå kan menn bruke sminke

Mange menn slurver med egenpleien, men med fuktighetskrem og trimming av rufsete ansiktshår kan underverker oppnås, mener «grooming»-ekspertene.

Menn er også tjent med gode pleie- og skjønnhetsrutiner. minMote har snakket med Stephan Ulvund Øien, ansvarlig makeup-artist for Isadora og Alex Cornelius, frisør og «grooming»-ekspert i «Homsepatruljen».

Her gir de deg sine beste tips til hvordan du kan se velpleid ut i en hektisk hverdag. Et av tipsene er sminke.

– Jeg synes menn kan bruke sminke så lenge det er med måte. Litt concealer under øynene for å dempe blåhet er lov, sier Alex Cornelius.

Stephan Ulvund Øien er flittig bruker av sminke. Til hverdags bruker han ofte foundation, concealer og mineralsminke. Til fest bruker han gjerne punktvipper og øyenskygge. Selv om makeup-artisten bruker en del sminke mener han ikke at alle menn skal bruke like mye som han.

– Skal du først bruke sminke som mann er det viktig å ha fokuset på korrigerende produkter som concealer og foundation. Ønsker du mer kan du alltids gå for en lett gråfarget eller brunsort maskara, sier eksperten.

Skjegg og bart er trendy

Begge ekspertene mener at det viktigste for en mann er å ha fin hud og velpleid hår. De er også enige om at skjegg og bart er trendy, men at godt vedlikehold kreves.

– Jeg digger skjegg og bart, men kun om den er velholdt, passer til ansiktsform og man har god hårvekst. Hold det trimmet og under kontroll. Unngå «George Michael -looken» - den er utdatert, tipser Cornelius.

– Alle som er seriøst opptatt av ansiktshår vet at man må være er nøye på linjene i skjegget og barten. Mitt tips er en skikkelig barberkniv. Ingenting blir det samme etter man har begynt å bruke det, er Øiens råd.

Men fortvil ikke dersom du mener at skjegg og bart ikke er noe for deg. Den gode gamle tredagers hårveksten er også lov, og det er fult mulig å se velstelt ut uten å glattbarbere seg hver dag.

– Litt rufsete menn er bare sexy, så barberingen er ikke alltid nødvendig. Bare sørg for å ta eventuelle hår i nese og ører. Hårvekst som er for langt opp på kinnene bør også fjernes, sier Cornelius.

Øien mener tendensene i samfunnet viser at vi liker menn som er menn. Skjeggstubber er derfor ikke noe man trenger å bekymre seg for.

– En kledelig hårklipp er en av de viktigste tingene og kanskje den enkleste måten å se velstelt ut på. Har du en dårlig hårdag, er lue og hatt et bra alternativ, sier Øien.

Ekspertenes favoritter i baderomshyllen

Når de blir spurt om å plukke ut tre hudpleieprodukter alle menn bør ha på baderomshyllen, er begge enige om hva som skal til for å oppnå en velpleid hud.

En ansiktsrens, en fuktighetsgivende krem og et øyeserum, sier Cornelius og legger til:

– Menn har ofte grove og store porer. Dermed trenger de å rense huden og fjerne dødehudceller for å få en klarere hud, forklarer han.

Øien anbefaler i tillegg en A-vitaminsyrekrem som kan være med på å gi huden den lille ekstra gløden.

LES OGSÅ: Slik blir du en trendy mann – dette er høstens mote

Barberingstips og godlukt

Cornelius forteller at mange menn barberer seg feil. Ved å barbere mot hårets vekstretning, løfter de opp hårroten og får kutt.

– Ikke bruk sløve blader og bruk et godt barberskum, eventuelt gel. Unngå også å glattbarbere for mye, sier Cornelius.

Øiens beste barberingstips er å bruke produkter som lukker porene og leger huden etter barbering. Hans favoritt er Clarins Men After Shave Energizer Skin Splash.

Ekspertene er også opptatt av gode dufter for menn. Cornelius råder alle menn til å unngå billig etterbarberingsvann.

Finn ut om du en kler sporty og frisk duft, eller en tyngre krydderbaserte parfyme. Min favoritt er Bleu De Chanel fra Chanel, sier han.

Øien mener parfyme tilfører karakter og er med på å understreke dagsformen.

– Mine absolutte yndlingsherredufter denne høsten er både klassikere og nykommere. Attitude Extreme fra Giorgio Armani, Eau des Baux fra L’Occitane og Notte Bianca fra Linari er bare tre av mange favoritter, avslutter Øien.

LES OGSÅ: Victoria Beckham imponerer i New York: – sexy på en smart måte!

LES OGSÅ: Slik finner du bh-en som fremhever din figur

Hvordan var din opplevelse i dag?