Mette-Marit selger klærne sine - nå kan du kjøpe kronprinsessens brukte luksustøy

I dag ble kronprinsesse Mette-Marits personlige eiendeler lagt ut for salg i ny, norsk nettbutikk.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Det er nettbutikken Bloppis.no som står bak salget av kronprinsessens eiendeler. Ifølge en pressemelding fra Aller Media, som står bak nettstedet, er kronprinsessen strålende fornøyd med tiltaket.

– Mange av klærne våre kan gjenbrukes i stedet for å kastes. Beskytt miljøet på en enkel og morsom måte, sier kronprinsessen.

minMote har vært i kontakt med slottet som foreløpig ikke vil kommentere saken.

Kronprinsessen har fått mye kritikk for sin garderobe, men nå tar hun altså grep og selger unna ting fra designere som Marni, Étoile Isabel Marant, Paul & Joe, Miu Miu og Gucci.

– Mette-Marit har til tider fått kritikk for sitt forbruk av italiensk luksusmote og jeg har merket meg at hun den siste tiden har satset mye mer bevisst på gjenbruk av «gamle» plagg i garderoben. Nå slår hun et nytt slag for gjenbruk ved å selge avlagte klær og sko til inntekt for et godt formål - og til glede for andre, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote, og legger til:

– Det er et morsomt initiativ og flott at kronprinsessen stiller opp. De valg Mette-Marit gjør har stor signaleffekt og påvirkningskraft, og gjenbruk av klær er nyttig for miljøet.

LES OGSÅ: Charlize Theron: – Jeg blir feit og jeg får kviser

Bloppis er et digitalt loppemarked hvor du kan selge eller gi bort brukte klær og tilbehør. I pressemeldingen kommer det frem at prosjektet settes i gang for å skape en grønn folkebevegelse hvor alle norske kvinner kan bidra med sin egen bloppis.

– På Bloppis.no kan man spare miljøet, og få en unik stil på kjøpet. Vi setter stor pris på at vi har fått kronprinsesse Mette-Marit med på laget i dette viktige arbeidet med å gjøre gjenbruk trendy, sier Ellen Arnstad, forlagsredaktør i Aller Media, videre i pressemeldingen.

Inntektene fra salget av kronprinsessens klær går uavkortet til barneorganisasjonen Miljøagentene, der prinsesse Ingrid Alexandra (8) er det mest kjente medlemmet.

LES OGSÅ: Sommerens hotteste shortser - dette vil minMote-Sonia se gutta i

LES MER: Märtha Louise – fra hestejente til eventyrprinsesse

Publisert: