Lårkort og stripete design - sjekk Marc Jacobs' nye kolleksjon

Striper og lårkort design dominerte da Marc Jacobs presenterte sin vårkolleksjon for moteeliten og kjendiser i New York i går kveld.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Mandag kveld sendte den populære designeren modellene sine ned catwalken til lyden av britisk 70-talls punk. Selve showet varte i bare noen få minutter, melder The Guardian.

– Hver sesong forsøker jeg å bryte min egen rekord. Målet mitt er at visningen min skal være over før du har fått satt deg, sier Marc Jacobs ifølge nettstedet.

På første rad satt celebre personligheter som kjendisstylisten Rachel Zoe, modellen Karen Elson, moteredaktøren Anna Wintour, skuespillerinnen Rose Byrne og tv-kjendisen Kelly Osborne. Selv popstjernen Ricky Martin var på plass.

– Marc Jacobs er av de aller største designerne i verden. Han er en av få som står for de store trend-endringene i motebildet. Han alltid vært opptatt av gatemote og beskriver seg selv som både preppy og grungy, samtidig som han beviser at han mestrer couture. Stilen hans er ofte litt rar og feminin, sier moteviter Ida Eritsland til minMote.

Se video fra Marc Jacobs' visning:

LES OGSÅ: Dorthe Skappel får knallhard kritikk for «Skappelgenseren»

Neste sommer vil Jacobs se kvinner i kjoler, skjørt og drakter. Vi fikk se knelange skjørt, som hang hoftene, i kombinasjon med topper og jakker som blottet magen.

Kjolene i kolleksjonen var formsydde og fotside eller snuppete og lårkorte. Draktene var tilkneppet og gikk til over knærne. Monokrome, grafiske mønster og striper i beige, svart, hvitt og rødt var gjengangerne i kleskolleksjonen som havner i de eksklusive butikkhyllene neste vår.

Kreasjonene ble toppet med matchende vesker og sko med lave hæler. Modellenes hår var satt opp i en 60-tallsknute og samtligemodeller hadde tunge sidelugger. Sminken hadde fokus på mørke øyne og bryn i kombinasjon med bleke trutmunner.

– Jeg tror ideen og uttrykket til Marc Jacobs kommer til å gjøre seg synlig i motebildet fremover. Klærne til Jacobs er lett anvendelig, sier Eritsland.

Moteviteren tror at Jacobs 60-talls inspirerte kolleksjon kan slå an blant kvinner som ikke nødendigvis må kle av seg for å føle sexy.

– Den enkle t-skjorten er et av Jacobs nøkkelplagg denne sesongen. Det er tydelig at designeren ikke lenger mener en kvinne bør kle seg i åletrange, avslørende kreasjoner for å fremheve sin femininitet, avslutter Eritsland som setter pris på Marc Jacobs evne til å fornye popkulturens blikk på seg selv.

Se bilder fra Marc Jacobs' visning:

Publisert: