Ville betale 880.000 kroner for «Boston Massacre»-trøyen

Nikes «Boston Massacre»-trøye fikk bud på om lag 880.ooo kroner. Nå er den fjernet fra auksjonsnettstedet.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Av JENNIFER BRÅTHEN og SONIA HUANCA VOLD

Etter bombingen i Boston i forrige uke, fjernet Nike en rekke t-skjorter med blodflekker og påskriften «Boston Massacre» fra butikkhyllene. Kort tid senere havnet flere av t-skjortene på eBay, hvor budgivere presset prisen på én av dem opp til om lag 880.000 kroner, skriver Huffington Post. Auksjonsstedet skal imidlertid ha fjernet samtlige «Boston Massacre»-t-skjorter før salgene ble gjennomført.

Johnna Hoff, talskvinne for eBay Inc, forklarer til nyhetsnettstedet at salgene ble stanset fordi t-skjorten er i strid med selskapets politikk, som blant annet forbyr artikler og produkter som promoterer hat og vold.

– Plagget har en sjokkeffekt på samme måte som for eksempel et nazi-symbol. Det finnes jo mennesker som samler på forbudte ting, som klenodier fra kriger, sier samfunnsgeograf Karl-Fredrik Tangen til minMote.

Han tror det er få og spesielt interesserte budgivere som har presset prisen på t-skjorten opp.

– Hvis jeg skal gjette, så tipper jeg at dette er rike mennesker knyttet til grupperinger som er svært USA-fiendtlige. Denne t-skjorten illustrer på mange måter hvilken kraft terroren har, ikke bare hvordan den konkret rammer samfunnet, men også hvor stor symbolsk effekt den får, sier Tangen.

Publisert:

Finn mer innhold om: