Dette sier vesken din om deg

Hva forteller du verden ut i fra hvordan du holder vesken din? minMote har tatt en kikk på hvordan norske kjendiskvinner holder veskene sine.

Natalie Ngo
Publisert:

Det kan være ubevisst, men hva hvis vi fortalte deg at måten du holder vesken kan fortelle noe om deg? Vesken din inneholder sannsynligvis noen av de viktigste eiendelene dine - og hvordan du velger å huse dem og holde vesken din på, kan avsløre litt om deg og din personlighet.

Det amerikanske motenettstedet Refinery29.com har analysert de forskjellige måtene kvinner bærer sine vesker på. De har i den forbindelse vært i kontakt med ekspert på kroppsspråk Patti Wood som forklarer hvorfor kvinner bærer vesken sin på en bestemt måte.

Inspirert av Refinery29 har minMote tatt en titt på norske kjendiskvinners veskevaner sammen med kroppsspråkekspert Live Bressendorf Lindseth.

Vesken over armen

I stedet for å ha vesken din hengende godt over skulderen velger du å henge den som en krok over armen. Ifølge Patti Wood velger ofte jenter å ha den over armen for å vise frem vesken sin som om det er et trofé.

Kroppsspråkekspert Live Bressendorf Lindseth mener derimot at kronprinsessen ikke er opptatt av å vise frem vesken sin, men bærer den på den måten av praktiske årsaker.

- Mette-Marit får vel nok omtale og oppmerksomhet rundt veskene sine, så hun vil vel heller skjule den enn vise den frem. For hennes del er det greit å ha hendene fri i tilfelle hun må hilse på noen, sier Lindseth til minMote.

Hands-free

En liten veske med lang stropp som henger over kroppen blir ofte sett på yngre jenter. Enkelte bruker den bevisst for å dekke over deler av kroppen eller antrekket, mens andre bruker den mest fordi den er liten og praktisk.

- Her er ikke Tone Damli så opptatt av vesken, men mer opptatt av å synliggjøre antrekket, fastslår eksperten.

Begge hendene på clutch-vesken

«Skal du posere med en større clutch eller konvoluttveske ender du ofte opp med å holde begge hendene på vesken – gjerne med bena litt i kryss», skriver nettstedet Refinery29.

Denne posituren med vesken signaliserer til omverden at du er en sjenert og beskyttende person.

- Dette er typisk søt liten pike posering. Inntrykket jeg får her er at «Fotballfrue»-bloggeren er sjenert - enten hun er det eller ikke, konkluderer Lindseth.

«Den tredje armen»

En veske med en lang stropp som ligger tilfeldig over skulderen blir en slags tredje arm. På grunn av plasseringen ligger den ofte løst og signaliserer mangel på kontroll.

- Charlotte Thorsvedt står litt hengslete og skjevt. Hun bruker vesken som en støtte for hånden og er mest opptatt av å skape en positur på den røde løperen, sier kroppsspråkekspert Lindseth.

Holder fast på vesken

Ifølge Refinery29 er dette særlig en tendens i storbyene hvor kvinnene holder fast på veskene i frykt for lommetyver. Du ser ofte Carrie Bradshaw beskytte vesken med tommelfingeren i tv-serien «Sex- og singelliv».

Oslo-jenta Jenny Skavlan viser at hun er «street smart» ved å posere på den røde løperen med hånden godt festet på skuldervesken.

- Umiddelbart så legger jeg merke til at Jenny har et godt grep på vesken sin, forteller Lindseth.

Veskeløs

Kvinner uten vesker er mer opptatt av utseendet sitt enn å passe på en veske. Enkelte ganger er det også greit å slippe og tenke på en ekstra ting.

- Lise Karlsnes vil ha full fokus på seg og sitt antrekk, avslutter kroppsspråkeksperten.

Publisert:

Finn mer innhold om: