Her er kjendisenes verste VMA-antrekk

MTV Video Music Awards røde løper er kjent for sine vågale antrekk. Her er antrekkene som har vekket mest oppsikt.

Jennifer Bråthen
Publisert:

I motsetning til en rekke andre røde løpere der kjendisene viser seg fra sin beste side har MTV Video Music Awards løper skrevet seg inn i historien som det stikk motsatte - denne røde løperen byr på både sjokkerende og flaue øyeblikk. minMote har her samlet opp de mest iøynefallende antrekkene fra slutten av 90-tallet til 2004 - en epoke med mange uforglemmelige antrekk.

– Jeg tror antrekkene var så ille fordi mote ikke var en del av kjendiskulturen slik den er i dag. Før handlet det mer om ha sin egen oppsiktsvekkende stil og ikke så mye om å gå i dyre designerklær, sier moteviter Ida Eritsland til minMote.

Idag bygger mange kjendiser image på røde løpere ved hjelp av eksklusiv design signert store motehus.

– Selv om Jennifer Lopez ikke var kjent for å være spesielt velkledd på rød løper, introduserte hun dyr design til den folkelige populærkulturen. Mediedekningen Jennifer Lopez fikk på Versacekjolen i 2000 viste motebransjen og kjendisene hva slags potensiale som lå i det å kle opp kjendiser på den røde løperen, avslutter moteviteren.

Bloggeren Hedda Skoug jobber som stylisten til Tone Damli Aaberge. Hun mener det er tydelig at artistene kjempet om oppmerksomheten på VMAs røde løper.

– Stilen under denne perioden er veldig udefinerbar, og mange testet nok ut hvor langt de kunne dra det, sier Skoug.

Stylisten forteller at hun aldri ville funnet frem et tilsvarende skrikende antrekk til Aaberge. Hun vil at Aaberge skal få oppmerksomhet for sin musikk og ikke sine vågale antrekk.

– Det er en kjensgjerning at hud selger, men jeg ville aldri iført Tone et liknende antrekk med mindre hun skulle dratt på et 90-talls «trash party», sier Skoug, som likevel vil gi kudos til artistene som har klart å bli husket for sine oppsiktsvekkende antrekk.

Mye hud:

Blodharry: I 2000 satset en rekke celebre personligheter på en blodharry stil. På den røde løperen fikk vi se alt fra hvite dresser, iøynefallende hår og overdådig utsmykninger.

Mye tilbehør og detaljer: I 2004 var igjen den røde løperen full av celebre personligheter som kjempet om oppmerksomheten. I spissen var Jennifer Lopez, men hakk i hæl kom reality-stjernene.

LES OGSÅ: Verdens mest kjente tvillinger fyller år – sjekk stilforvandlingen

LES OGSÅ: Dorthe Skappels strikkeoppskrift har skapt hysteri – nå starter døtrene butikk

Publisert: