Sjekk høydepunktene fra herremoteuken i London

TIDLØSE SNITT: På visningene til Richard James og Richard Nicoll viste modellene en klassisk britisk stil med en moderne vri. Modellen David Gandy (i midten) kastet glans over visningen til Richard James. Foto: Getty images

De neste ukene vil catwalkene i Milano, Paris og New York florere av klesinspirasjon for menn. Se høydepunktene fra London-moteuken.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Moteukene braket løs i London denne uken, og flere store designere har vist sine herrekolleksjoner for høsten og vinteren 2014/2015. Skal vi tro modellene på catwalken er det fargen oransje, iøynefallende frakker og ulike typer tilbehør som vil prege årets høstmote for menn.

Designer Richard James var blant designerne som hadde tilført herrefrakken mønster. I likhet med designer Richard Nicoll valgte han en tradisjonell britisk stil med klassiske snitt og vannkjemmet hår. Sistnevnte hadde sterkest fargepalett, og lot blå- og grønntoner dominere kolleksjonen.

MinMote.no - Norges største moteside
MINMOTES FAVORITT: Burberry Prorsums visning var en fryd for øyet. Tilbehør, snitt og kvaliteter gjorde at alt stemte. Foto: Getty Images

Burberry Prorsums sjefdesigner, Christopher Bailey, hadde latt seg inspirere at britiske malere på begynnelsen av 1900-tallet. Den klassiske trenchcoaten som kjennetegner det tradisjonsrike motehuset, får til høsten en oppgradering i form av løsere snitt og drapering. På Burberry-catwalken fikk vi også se lange, teksturerte frakker samt klassiske bukser og overdeler.

Visningens høydepunkt var uten tvil tilbehøret, som bestod av store herrevesker og mønstrede sjal.

TOPMAN Design er også alltid blant høydepunktene under herremoteuken i London. De hadde fokus på yttertøy og sendte modellene ned catwalken med store, mørke regnkåper og tykke ullfrakker i knalloransje, en farge som gikk igjen hos flere designere.

Alexander McQueen gikk for et langt dystrere uttrykk. Kolleksjonen bestod stort sett av plagg i sort og grått - med innslag av gull, hvitt og rutemøsnter.

HØSTENS YTTERTØY: TOPMAN Design slår et slag for den knallfargede frakken, mens Jonathan Saunders sørger for at bomberjakken blir med videre inn i neste sesong. Alexander McQueens var blant flere designere som viste skinnjakke for høsten og vinteren. Foto: Getty Image
Publisert: