Gjør huden vårklar

Frisk opp den gustne vinterhuden, og gjør den klar for å vises fram i lette vårklær.

Den etterlengtede vår- og sommersesongen er i anmarsj, og kroppen trenger en oppfriskning etter vintermånedene. La blåhvite legger og appelsinhud ta noen måneder sommerferie, og bruk disse tipsene til å få huden i sommerform.

Fjern døde hudceller

Det beste startpunktet er eksfoliering av huden på hele kroppen. Dette bør gjøres fast én gang i uken. En god kroppsskrubb fjerner døde hudceller og får opp blodsirkulasjonen, i tillegg til å gi en glattere hud som lettere klarer å trekke til seg fuktighet. Fuktighet er det aller viktigste punktet om man skal friske opp huden. Om huden er tørr vil du aldri kunne få den friske looken og det er i tillegg nærmest umulig å bruke selvbruner eller andre produkter som gir farge uten å få et skjoldete resultat.

Etter peelingen bør du derfor smøre deg inn med en rik fuktighetskrem slik at huden får all fuktigheten den trenger. Typiske problemområder som albuer og knær kan gjerne smøres inn med en enda rikere salve. Tørre albuer ser ille nok ut i seg selv, men om du i tillegg skal bruke selvbruning vil tørre områder trekke mer farge og skape skjolder.

Gode hudpleietips!Fem steg til vakrere hud

Start oppstrammingen nå

Når bikinisesongen begynner å nærme seg, er det mange som bekymrer seg for appelsinhuden. Dette er noe de aller fleste jenter har, og selv om cellulittene ikke kan fjernes for godt, er det likevel mange produkter på markedet som kan få de problematiske områdene til å se betydelig bedre ut. Riktig kosthold, trening og hudpleie kan utgjøre en forskjell på cellulittene.

Mange eksperter anbefaler å tørrbørste huden for å få opp sirkulasjonen i huden. Det går også å bruke en hampvott eller lignende. Konsentrer børstingen på de områdene hvor cellulittene er verst. Veksle mellom å bruke lange og sirkulære bevegelser. Dette kan gjerne gjøres daglig, og bruk mellom fem og ti minutter hver gang. En skrubbekrem med grove korn som for eksempel sjøsalt, kan hjelpe med å løse opp fettansamlinger under huden om den brukes på problemområdene. Skrubbehansker fungerer også bra. Å skrubbe huden gjør også at kremer og andre kroppsprodukter trekker lettere inn i huden.

Prøve trendfrisyren?Se hvordan du får fletten her!

Det finnes en hel rekke produkter som skal bekjempe cellulittene, men virkningen av cellulittkremer er for øvrig et omstridt tema. Noen mener det ikke er noen forskjell på vanlig hudkrem og cellulittkrem, og andre mener at det er selve masseringen som bidrar til reduksjonen av cellulitter, ikke selve kremen. Cellulittkremene på markedet kan hjelpe til å stramme opp huden, gjøre den glattere og mykere og drenere vannansamlinger. På den måten kan de være med på å gjøre cellulittene mindre framtredende for en periode, men resultatet kan være varierende fra person til person.

Det beste alternativet er riktig kosthold og trening. Ingenting har en mer oppstrammende effekt på huden enn muskler. Trening erstatter mye av kroppsfettet med muskler, og forebygger at fettcellene blokkeres. Dette er fordi trening øker blodsirkulasjonen og framprovoserer utvinning av avfallsstoffer i kroppen. Treningsformer som sykling, svømming og jogging er glimrende for å bekjempe cellulittene.

Slik blir du vårvakker!Her er poduktene du trenger

Selvbruning

Selvbruning er den enkleste, sunneste og billigste måten å få en rask brunfarge på. Velg om du vil bruke vanlig selvbruning, eller om du vil ha en fuktighetskrem som gir gradvis farge. Med vanlig selvbruning holder det vanligvis med ett lag, om man da ikke ønsker å bli veldig brun. Kremen som fungerer gradvis bør smøres på hver dag i noen dager i forveien for å oppnå den samme fargen. Det finnes også forskjellige varianter og mørkhetsgrader å velge mellom, vi har testet selvbruningskremer for å finne ut hvilke som fungerer best. Resultatet finner du her!

Og for å få et perfekt resultat, bør du lese vår selvbruningsguide for perfekt selvbruning før du setter i gang!

Det finnes andre løsninger for deg som ikke liker selvbruningskremer. Et enkelt og greit alternativ til selvbruning er bodylotion med farge, som gir umiddelbar brunfarge og vaskes rett av igjen etterpå. Du slipper både skjolder og lukten av selvbruning, i tillegg krever det ingen forberedelser og kan smøres på like før du skal på festen.

Hårfjerning

Når hud og legger endelig kan blottes for omverdenen, er det på tide å fjerne vinterpelsen på leggene. Her er det mange forskjellige produkter og metoder å velge mellom, og de forskjellige variantene har hver sine fordeler og ulemper. Vi har gått igjennom de vanligste hårfjerningsmetodene for deg, slik at du selv kan finne ut hvilken variant som passer deg best. Få gode hårfjerningstips her!

I tillegg trenger også føttene en omgang pleie, spesielt om du skal vise fram tærne i vårens trendy sko med åpen tå. Her finner du vår guide til en enkel pedikyr du kan gjøre hjemme, og her finner du hva som er sesongens hotteste neglelakker som du kan lakke tåneglene med etterpå.

Relevante artikler videre:

Er du i 30-årene?Her er produktene for deg!

Beskytt huden i vårsolen!Les mer her!

Ikke tro på reklamen!Hver fjerde reklame er juks

Få hudlegens beste tips!Slik beskytter du huden

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?