Høstens viktigste fargetrender

Disse fargene bør du være på utkikk etter når du handler høstgarderoben.

Cathrine Elnan
Publisert:

Sommeren har ikke sluppet taket helt ennå, men mange har allerede begynt å tenke på høstens trender. I skiftet mellom sommer- og høstmoten beveger vi oss bort fra de lyse neon- og pastellfargene, mot mer nøytrale jordfarger. Her er høstens seks tydeligste fargetendenser, fra kamelfarget til metallisk. Og husk, det er ingenting galt i å begynne å planlegge høstgarderoben, september er tross alt bare én måned unna.

Kamel

Hvis du ikke har noen kamelfargede plagg i skapet ditt, så er det på tide å skaffe noen nå. Gucci, Chloé og Dries van Noten hadde alle kastet seg over naturens mest dekadente nøytrale farge. Et perfekt plagg til høsten kan være en kamelfarget blazer.

Den geometriske trenden fortsetter til høsten!Få inspirasjon her!

Dyp lilla

Dyp lilla og plommefarger ble sett på høst- og vintervisningene til designere som 3.1 Phillip Lim, Burberry og Oscar de la Renta. Lillafargen er et mer glamorøst og elegant alternativ til de mer nøytrale høstfargene som finnes i butikkene.

Leser du bloggen til Facehunter?Dette syns motebloggeren om nordmenns klesstil!

Moderne metallisk

Det er aldri galt med litt ekstravaganse når dagene blir mørkere og været gråere. Små skjørt, blazere og gulvlange kjoler i sølv, gull og myk kobber var å se på catwalken for sesongen, mye takket være designere som Marc Jacobs, Alexander Wang og Moschino.

Har du startet høstshoppingen?Se hva som står på Silje sin ønskeliste!

Oliven

Denne fargen bygger videre på militærtrenden som begynte for et par sesonger siden, og alle nyanser av oliven, både brunt, og lyst og mørkt grønt har påvirket fargeskalaen denne høsten. Av designerne var det Burberry Prorsum som ledet an med de miksede olivenfargene, med Jill Stuart og Rag & Bone som gode hjelpere.

Blek blå

Den kanskje mest overraskende fargetrenden til høsten 2010 er den bleke blåfargen. Lyse farger pleier som regel å havne mer i skyggen når høsten og vinteren nærmer seg, men den iskalde farger ser ut til å bli en av sesongens store fargetrender. Chanel, Tommy Hilfiger og Marc Jacons leverte alle plagg med den kjølige blåfargen.

Lyst rødt

Med en lyserød blazer eller kjole vekker du garantert oppmerksomhet, spesielt når resten av høstens fargeskala er så dempet som den er. Og det var kanskje noe av det samme designere som Dolce & Gabbana og Jill Stuart tenkte da de lot den klassiske rødfargen erobre catwalken.

Liker du rød leppestift?Slik finner du den riktige nyansen!

Relevante artikler videre:

Bli inspirert av stjernene!Stjel stilen til Diane Kruger

Lyst på sotede øyne?Følg vår guide her

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Publisert:

Finn mer innhold om: