Frem med kreppetangen

Børst støvet av den gamle kreppetangen, nå er det nemlig stort, viltert og kreppet hår som gjelder.

Mari Glans
Publisert:

På visningene for vår og sommer 09 dukket det opp en og annen kreppet hårfrisyre, og mange tenkte at det heldigvis bare var et lite blaff. På visningene for høst/vinter var det enda mer kreppet hår på modellene, og frisyren ble også en gjenganger på visningene for neste vår og sommer. Nå kan man ikke komme bort fra at kreppet hår er tilbake.

Det passer egentlig bra, for nå skal håret være stort med masse volum, noe som kan være en utfordring for skandinaviske jenter med fint og flatt hår.

- Dårlig hår kan ødelegge antrekket.Les intervju med Celina Midelfart og John Frieda

Trenger ikke bruke kreppetang

Kreppetangen slik vi kjenner den i dag, ble i utgangspunktet laget for håret til Barbara Streisand på 70-tallet. Streisands sikksakk-frisyre ble straks kjempepopulær, og dette var starten på den kreppede periode som nådde toppen på 80-tallet.

Kreppetangen er noe de fleste av oss det siste tiåret bare har tatt fram når det er tid for bad taste-party, og det kreppede håret som gjelder nå skal styles litt annerledes enn tidligere. Håret skal være stort og viltert, så det kreppede håret skal børstes godt etterpå slik at sikksakk-merkene ikke er like tydelige.

Du trenger heller ikke krepptang for å få den samme effekten, en vanlig rettetang kan den gjøre samme nytten. Tuppér håret i små seksjoner på to-tre cm først. Spray lett over med hårspray og klem så rettetangen over og hold i to-tre sekunder. Fortsett slik nedover håret. Så børster du håret godt for å få den hakkete og volumiøse frisyren.

Pump opp volumet!Slik får du sesongens heteste hår

Relevante artikler videre:

Leter du etter festkjolen?Velg pudder og sort til julebordet!

Se minMotes favoritter!Se hva redaksjonen ønsker seg denne måneden

Ny kjolefavoritt!Kjendisene elsker Victorias kjoler

Stilguide for menn!Slik bør gutta kle seg

Publisert:

Finn mer innhold om: