Kate oser av Hollywood-glam

DRAMATISK: Kate valgte knallrødt til bursdagsbildene.
DRAMATISK: Kate valgte knallrødt til bursdagsbildene. Paolo Roversi / AP

Hertuginnens 40-årsportretter vekker oppsikt.

Hertuginne Kate har hatt mange gylne moteøyeblikk gjennom årene i det britiske kongehuset. Hun har også hatt en vill stilreise gjennom årene.

Søndag fylte hun 40 år, og i forbindelse med bursdagen ble det lansert nye portretter av den kommende dronningen – og de skuffet ikke på motefronten.

Portrettene er tatt av den kjente motefotografen Paolo Roversi. Og det er (selvfølgelig) ikke overlatt til tilfeldighetene hva hun har på seg heller.

SMILENDE: Kate får skryt for å ha valgt sin egen stil på bildene som ble tatt i Kew Gardens i november i fjor.
SMILENDE: Kate får skryt for å ha valgt sin egen stil på bildene som ble tatt i Kew Gardens i november i fjor. Paolo Roversi HANDOUT / EPA

«Et glamorøst øyeblikk»

Hertuginnen er kledd opp i tre forskjellige spesialdesignede kjoler fra det britiske motehuset Alexander McQueen.

Den røde kjolen har dramatisk pufferme og asymmetrisk skjæring, mens de to hvite kjolene er mer sarte med sløyfer og rysjer.

Vogue omtaler de vakre 40-årsportrettene som «et glamorøst øyeblikk» for hertuginnen. De legger også til at de synes det er passende at hun velger kjoler fra Alexander McQueen.

NIKK TIL VICTORIA: Britiske medier mener Kate har sett tilbake på historien.
NIKK TIL VICTORIA: Britiske medier mener Kate har sett tilbake på historien. Paolo Roversi HANDOUT / EPA

Det amerikanske motemagasinet har også lagt merke til at flere av antrekkene er stylet med smykker vi har sett tidligere. Flere utenlandske medier hevder også at hertuginnen kanskje har latt seg inspirere av andre kongeligheter. De mener nemlig det er flere ting ved bildene som kan minne om dronning Victoria, prinsesse Diana og dronning Elizabeth. Det skriver blant andre den britiske avisen Daily Express.

På det ene bildet (se bildet over) kan vi se at hertuginne Kate ser mot siden uten noe spesielt ansiktsuttrykk. Ifølge avisen er dette noe dronning Victoria pleide å gjøre.

På samme bilde kan vi også se den fantastiske forlovelsesringen hennes, som tilhørte prinsesse Diana. Hertuginnen brukte også Dianas perleøredobber til fotograferingen av bursdagsbildene, ifølge Elle.

ASYMMETRISK: Kate i kjole fra Alexander McQueen. Bildene skal være i permanent utstilling på det britiske kunstgalleriet National Portrait Gallery, hvor Kate er høyeste beskytter.
ASYMMETRISK: Kate i kjole fra Alexander McQueen. Bildene skal være i permanent utstilling på det britiske kunstgalleriet National Portrait Gallery, hvor Kate er høyeste beskytter. Paolo Roversi HANDOUT / EPA

Håret er stylet med en skikkelig blow dry med masse volum – i kjent Hollywood-stil.

Øredobbene vi ser på bildet hvor Kate har på seg en rød kjole, er fra dronning Elizabeth sin private samling.

«(...) Nok en gang viser hertuginnen at hun anerkjenner de kongelige som har tjent før henne, samtidig som hun etablerer sin egen stil, skriver Vogue.

Hvordan var din opplevelse i dag?