Beautyprofil James Charles mistet 2,6 millioner følgere

FØLGER-DROPP: James Charles har mistet et stort antall følgere de siste dagene. Her er han på Met-gallaen i forrige uke. Foto: AFP.
FØLGER-DROPP: James Charles har mistet et stort antall følgere de siste dagene. Her er han på Met-gallaen i forrige uke. Foto: AFP.

Etter det offentlige oppgjøret mellom James Charles (19) og Youtube-kollega Tati Westbrook (37) ser det ut til at førstnevntes karriere har fått en skikkelig knekk.

Denne helgen har det stormet rundt Youtube-profilen James Charles.
Det var en video fra Tati Westbrook, en annen Youtube-profil kjent som Glam Life Guru, som satte fart på det som later til å være den største feiden i sosiale medier på lenge.

I videoen går Westbrook hardt ut mot Charles, og sier at hun ikke lenger vil støtte ham eller assosieres med ham.

De to har tidligere være gode venner, og figurert i flere videoer sammen, og Westbrook blir beskrevet som Charles' mentor.

Resultatet av feiden er at James Charles har mistet over 2,6 millioner følgere, ifølge analyseverktøyet Social Blade. Dette inkluderer også kjendiser som Katy Perry, Ariana Grande, Miley Cyrus og Kim Kardashian.

A post shared by Tati Westbrook (@glamlifeguru)

Gjennom sin karriere på YouTube og i sosiale medier har Charles bygget en stor følgerskare, men nå er følgertallet altså på vei ned. James Charles er også kjent som den første mannlige ambassadøren for sminkemerket Covergirl.

Det hele startet med at Charles postet en reklame på Instagram-stories hvor han promoterte vitaminer fra merket Sugar Bear Hair, et merke som er i direkte konkurranse med Westbrooks merke Halo Beauty.

Fikk du med deg? Jeffree Star rundstjålet

Westbrook gikk da ut med at hun følte seg sviktet, uten at hun nevnte noe navn. Det fikk Charles til å beklage offentlig.

Men dette var bare toppen av isfjellet. I en 43 minutter lang video med tittelen «Bye Sister» tar Westbrook et offentlig oppgjør med Charles, og beskylder ham i tillegg for å prøve å omvende heterofile personer og presse dem til sex.

– Jeg vil ikke assosieres med deg, og jeg vil ikke være venn med deg. Du bruker kjendisstatusen din, makt og penger til å leke med folks følelser, sier hun i videoen.

Etter at Westbrook publiserte sitt store oppgjør har også James Charles publisert en video på YouTube hvor han beklager oppførselen sin.

– Til Tati og James Westbrook (Tatis ektemann, journ.anm.), jeg er lei meg for alt som foregår, og alt jeg har forårsaket. De siste årene mine har karrieren handlet min om å gjøre feil og prøve å lære av dem. Jeg har ikke alltid vært god på det, det skal jeg innrømme. Men jeg har alltid prøvd, sier han.

Westbrook har selv fått over to millioner følgere etter oppgjøret. Feiden mellom de to profilene har fått stor oppmerksomhet, og CNN skriver at Charles karriere later til å være i fritt fall.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?