Norske Rikke styler Kim Kardashian: – Surrealistisk

VENNER: Rikke Gajda sammen med Kim Kardashian West. Foto: Privat

Rikke Gajda (28) jobber som frisør i Hollywood og har blant andre Kim Kardashian, Kylie Jenner, Jennifer Lopez og Chrissy Teigen på kundelisten.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Rikke Gajda er fra Nesbygda i Svelvik, men for fire år siden satte hun nesen mot Hollywood i Los Angeles. Hun har jobbet i frisørsalong fra hun var 13 år, og har siden hun var liten jente visst at det var dét hun ville bli.

– Jeg slet med eksem på hendene da jeg var liten og legen spurte meg en gang hva jeg ville bli. Jeg stolt fortalte han at jeg skulle bli frisør. Han lo og sa at jeg kunne da aldri bli frisør, jeg som hadde eksem, og jeg ble så fornærmet. Det gikk tydeligvis bra likevel, sier 28-åringen til MinMote.

Nå fikser hun håret til noen av de største navnene i den amerikanske stjernebyen: Kim Kardashian West, Kylie Jenner, Jennifer Lopez, Katy Perry og Chrissy Teigen – for å nevne noen.

– Jeg flyttet for å følge drømmen min fordi jeg ikke så for meg at det skulle skje hjemme i Norge. Jeg har så mye lidenskap for hva jeg gjør. Jeg virkelig elsker det, forteller hun.

WOW: Cara Delevingne på Met-gallaen hvor Rikke Gajda fikset håret. Foto: AFP

Hun synes det er vanskelig å trekke fram det største øyeblikket i karrieren, men er det én ting hun aldri vil glemme er det da hun dro til Kim Kardashian West for første gang.

– Det føltes veldig surrealistisk. Et par måneder senere sitter vi på kjøkkenbordet hennes og spiser middag og ser på «Keeping Up with Kardashians» sammen.

Gajda har stylet både Kim Kardashian West, samt datteren hennes North West og søsteren hennes Kylie Jenner:

De siste månedene har hun også jobbet for ektemannen hennes Kanye West.

– Søndagsgudsjenesten hans ble så populær at de hadde en opptreden på Coachella. Vi hadde 85 mennesker i koret og det tok uker med forberedelser av parykker og hår. Det var helt magisk og et veldig stort øyeblikk da de gikk på scenen. Nå fikser vi de hver søndag for den ukentlige søndagsgudstjenesten i Calabasas.

NYHETER

Norske Emma gikk for Gucci

Hun forteller at det er spesielt gøy å style Jennifer Lopez.

– Med henne er det mere fart og flere ting som skjer. Da hun har konserter og musikkvideoer er det ofte 4–5 endringer av hår innen kort tid. Det er mye jobb, men veldig gøy.

Gajda var en del av styling-teamet til Jennifer Lopez før Oscar-utdelingen:

Gajda forteller at det ikke så annerledes å ha en kjendis enn hvem som helst andre i frisørstolen.

– Under all sminke og designerklær så er de også vanlige folk og vil bli behandlet som det og. Vi har vanlige samtaler som jeg ville hatt i en salong med en kunde, sier hun og legger til:

– På den andre siden møter jeg opp med tre-fire forskjellige parykker, et klesstativ med extentions og er beredt på hva enn som kan skje. Vi kan ha planlagt en kort bob men da man møter opp vil de ha langt havfrue-hår med motsatt farge av hva de selv har. Da får de det. Så det er vel kanskje den største forskjellen, man må være klar for ting man til vanlig ville sagt er helt umulig. Du må bare få til å skje – med et smil!

28-åringen jobber ofte som assisten til kjendisfrisøren Chris Appleton. Her er hun i gang på hans masterclass:

Gajda forteller at når man ser arbeidet sitt enten på trykk eller at Jennifer Lopez går ut på scenen med noen hun har jobbet lenge med, gir det henne et skikkelig rush.

– I det øyeblikket glemmer jeg alt hard arbeid og det et så verdt det.

Men slik var det ikke i Norge. Hun forteller om en bransje som helst skal være nedtonet og at det hun ofte synes er spennende og gøy blir sett på som «altfor mye» her hjemme.

– Jeg mistet faktisk lysten for bransjen et lite øyeblikk frem til jeg fant ut jeg kanskje måtte lete et annet sted for å finne hva jeg ville gjør, mimrer hun tilbake.

Men selv om hverdagen er fylt med kjente mennesker, sminke og fine klær er ikke hverdagen så glamorøs som den kan se ut til.

– Man jobber uendelig mange timer, ofte hele natten for å gjøre om eller lage parykker og farge eller style extentions frem til man må møte «on set» og man vet at det kommer til å være en 12–15 timers dag med hardt arbeid. Så man er nødt til å ha lidenskap for det. Det er mye som er forventet av deg men det er det jeg liker også.

Publisert: