Nyheter

Jaclyn Hill dropper sosiale medier etter sminkeskandale

YOUTUBE-STJERNE: Amerikanske Jaclyn Hill hadde følgere, nå har hun slettet alle kontoene på sosiale medier. Foto: Desiree Navarro/ WireImage

Youtube-stjernen Jaclyn Hill (28) er i hardt vært etter at hun lanserte sitt eget sminkemerke.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Den amerikanske Youtuberen, som har over fem millioner abonnenter, lanserte forrige måned sitt eget sminkemerke, Jaclyn Cosmetics. Hennes første kolleksjon inneholdt 20 forskjellige leppestifter kalt «So Rich».

Men kort tid etter lanseringen haglet det inn med klager, som blant annet handlet om at kunder fant hår, luftbobler og plastikk i produktene. Noen kunder rapporterte også at det var mugg på leppestiftene, ifølge Refinery29.

Et par uker etter lastet Hill opp en video på YouTube ved navn «My lipsticks» hvor hun snakker om alle klagene som har kommet inn og hvor hun forsvarer merkevaren sin. I videoen sier hun blant annet at leppestiftene ikke har mugg, og at det som kan se ut som hår heller er rester fra bomullshanskene de på fabrikken bruker. Hun sier også at luftboblene kun kommer av at produktene ikke er mikset ordentlig sammen.

Men siden klagene fortsatte å renne inn, bestemte hun seg en ukes tid for at hun skulle gi full refusjon til alle som ønsket det. Hun stoppet imidlertid ikke produksjonen av leppestiftene.

Slettet sosiale medier

Den 26. juni publiserte Marlene Stell, grunnlegger og administrerende direktør i sminkemerket Makeup Geek, en video kalt «Dear Influencers» hvor hun forteller at hun advarte Hill mot å bruke den aktuelle fabrikken fordi de ifølge henne er kjent for å lage dårlige kosmetikkprodukter.

NYHETER

Beatyprofil James Charles mistet 2,6 millioner følgere

Dagen etter la Hill ned kontoene sine både på Twitter og Instagram. På sistnevnte plattform hadde hun seks millioner følgere. Grunnen er ukjent, men flere fans påpeker at folk må være forsiktig å sende henne hatefulle meldinger, selv om hun har gjort en feil.

– Jeg forsvarer ikke handlingene hennes, men jeg kan ikke se for meg hva det gjør med en person å få så mange folk som går imot meg hver eneste dag, skriver en på Twitter.

Youtube-profilen hennes er fortsatt oppe og går, men hun har ikke lagt ut en video på to uker.

Får kjendis-støtte

Men Hill møter ikke bare kritikk. Det er også flere som tar henne i forsvar, blant andre Jen Atkin som er kjent som Kardashian-klanens hårstylist.
– Jeg har fått med meg hva Jaclyn Hill går gjennom med merket sitt, og vil fortelle henne og andre spirende gründere at de ikke er alene, skriver Atkin til et bilde av en flaske med tørrsjampo-mousse som har eksplodert.

STØTTER: Jen Atkin, kjendisstylist og driver av eget hårproduktmerke, støtter Jaclyn Hill. Foto: AFP

Atkin har lanserte selv hårstyling-merket Ouai tilbake i 2015, og forteller videre at det er en tøff jobb å utvikle nye produkter.
– Det er alle startproblemene og kjeppene i hjulene som hjelper oss til å lage bedre produkter. Men «shit happens» og dere er fantastiske som er tålmodige og forståelsesfulle og blir med oss på utviklingen, fortsetter Atkin.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert:

Relaterte artikler

NYHETER

Slakter Ingrossos julekalender

SMINKE

«Penis-leppestift» får massiv oppmerksomhet

NYHETER

Solgte sminke for 36 millioner på én time

NYHETER

James Charles på kjendisfest etter Youtube-feide

NYHETER

Betalte 7400 kroner for Chanel-kalender – fikk klistremerker

KJENDIS

24 kjendiser med egne kosmetikkmerker

NYHETER

Kim Kardashian avfeier mammatøy-kritikken