Amal Clooney hedret fredsprisvinner i Oslo

MENNESKERETTIGHETSADVOKAT: Amal Clooney var til stede for å hedre fredsprisvinnerne.
MENNESKERETTIGHETSADVOKAT: Amal Clooney var til stede for å hedre fredsprisvinnerne.Tore Kristiansen/VG

Menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney (40) er til stede på utdelingen av Nobels fredspris for å hedre Nadia Murad Basee Taha (25).

Nadia Murad Basee Taha (25) og Denis Mukwege (63) mottok Nobels fredspris for 2018 i Oslo mandag ettermiddag. De har fått fredsprisen for sin innsats mot seksualisert vold i krig. Gynekologen Mukwege har behandlet flere tusen kvinner på sin klinikk Den demokratiske republikken i Kongo. Murad Basee Taha ble tatt til fange av den islamske stat (IS) og holdt som slave sammen med tusenvis av andre kvinner. Hun klarte å rømme, og har i ettertid kjempet for å bringe medlemmer av IS til retten for deres forbrytelser sammen med blant annet menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney.

Clooney var tydelig rørt da hun satt i Oslo rådhus for å overvære prisutdelingen.

– Hun klarer ikke å gå videre med livet sitt når det fortsatt er 3.200 kvinner og barn som blir holdt fanget av IS og samfunnet hennes fortsatt strever med å finne et trygt hjem, har Clooney tidligere uttalt til motemagasinet Vogue om saken til Murad Basee Taha.

I RØDT: Amal Clooney hadde på seg matchende skjørt og overdel.
I RØDT: Amal Clooney hadde på seg matchende skjørt og overdel.Tore Kristiansen/VG

Clooney er også kjent for sin sterke stilsans, og får oppmerksomhet for antrekkene sine både på jobb og den røde løperen sammen med ektemannen George Clooney.

At hun har en interesse for mote viser hun også i Rådhuset.

Clooney har på seg en drakt med knallrødt skjørt og matchende topp. Livet har hun markert med et belte i samme materiale og farge. På føttene har hun beige høye hæler.

Clooney har i flere store anledninger blitt sett i rødt, blant annet på et møte i FN. Hun har ofte med seg store vesker, og fredsprisutdelingen er intet unntak hvor hun bærer på en beige tote-veske med svarte sømmer.

Hvordan var din opplevelse i dag?