Melania Trumps omstridte jakke selges for ville summer

VERDENS MEST OMTALTE JAKKE? Da Melania Trump var på vei for å besøke barn som er skilt fra sine foreldre ved grensen til Mexico var det flere som reagerte på jakkevalget. Foto: AFP.

Jakken satte sinnene i kok verden over, nå selges den for det mangedoblede på gjenbruksmarkedet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Da førstedame Melania Trump (48) gikk på flyet for å besøke migrantbarn på grensen til Mexico forrige uke, skapte hennes grønne jakke med påskriften «I really don't care do u?» overskrifter verden over.

Presidentfruen ble med det den første fra Trump-familien som personlig reiste til Mexico-grensen for å bevitne hvordan Trumps «nulltoleranse»-lov påvirker menneskene som ønsker innpass i USA.

Han ble separert fra sønnen: – Vi var livredde

Da den nå omstridte jakken var til salgs hos budsjettkjeden Zara en sesong tilbake kostet den 39 dollar, drøye 319 norske kroner.
Nå selges den for ville summer på nettauksjoner på eBay, med priser opp mot 7000 kroner.

PÅ AUKSJON: Den siste tiden har flere valgt å selge sine Zara-jakker på nettauksjon til skyhøye priser. Foto: Skjermdump.

Det ligger flere jakker til salgs på nettstedet, og flere har også benyttet anledningen til å lage nye jakker og andre effekter med den samme påskriften.
Foreløpig ligger noen auksjoner ute med priser rett over 1000-lappen, mens andre jakker selges for opp mot 7500 kroner.

FIKK KRITIKK: Flere stilte seg kritiske til jakkevalget. En talsperson for Det hvite hus sa at jakkevalget ikke var bevisst og at den ikke inneholdt et hemmelig budskap. Foto: AFP.

Minst 2700 barn er blitt skilt fra foreldre og foresatte ved grensen mellom USA og Mexico siden oktober i fjor, og har i ettertid blitt plassert i interneringsleirer. Over 100 av dem er under fire år gamle.

Verden over er det flere som tolker jakkens påskrift som en referanse til migrantfamiliesaken, men Donald Trump hadde en helt annen forklaring da det stormet som verst.

TWITTER skrev han at påskriften referer til «Fake News Media», og at Melania har funnet ut hvor falske de er og at hun ikke lenger bryr seg.

Nylig signerte Donald Trump et direktiv som skal hindre at barn skilles fra sine foreldre etter ulovlig grensekryssing fra Mexico.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.