Hertuginne Kate på gjenbrukstoppen - bruker klær fra studietiden

Av KIRSTI HOVLAND, SONIA HUANCA VOLD og CAMILLA BJØRN

Hertuginne Kate (30) er suveren på gjenbruk og resirkulerer til og med klær fra da hun var student.

For dette roses hun opp i skyene av pressen hjemlandet, samt USAs mest berømte stylister.

Stjernestylisten Rachel Zoe som er kler opp alt fra Hunger Games-stjernen Isabelle Fuhrman til Jennifer Garner, beskriver Kates gjenbruk slik i et intervju med Huffington Post:

– Dette gjør henne så mye mer menneskelig og tilnærmelig.

Selv ved de store, offisielle anledningene velger Kate klær fra butikkjeder som også vanlige mennesker kan sikre seg.

Da motefotografen Mario Testino tok de offisielle forlovelsesbildene av det kommende brudeparet, hadde ikke Kate med seg et team av makeup-artister, noe som er vanlig i slike sammenhenger. Ifølge motenettstedet Stylelist, valgte hun å sminke seg selv. Hun valgte også å ikle seg en kjole fra kjeden Reiss til om lag 1500 kroner. Denne har hun også brukt ved en senere anledning.

LES OGSÅ:Kates sikreste stilkort – se den ultrafeminine Packham-kolleksjonen

Hertuginne Kate skrev seg for alvor inn i motehistorien da hun erobret tusenvis av fans som nygift på Canada-turné med prins William.

Kates signaturpumps fra L.K. Bennett til rundt 1500 kroner var blant annet umulig å oppdrive i flere uker etter at Kate gjorde dem kjente på sin Canada-reise.

Blant de rimelige engelske butikkjedene Kate foretrekker er Jigsaw, Kew, Whistles, L.K. Bennet og Crew Clothing.

LES OGSÅ: Se Maddes klassiske jobbantrekk

Siden hun ble hertuginnen av Cambridge har hun vært iført dresser og frakker fra helt tilbake til 2006, påpeker Huffington Post i en artikkel som fremhever Kates talent for gjenbruk.

– Hertuginnen nøler ikke med å bringe tilbake gamle skatter fra sin garderobe regelmessig, skriver Huffington Post videre.

Det betyr at Kate også har funnet klær fra tiden fra hun var student og før hun fikk sin første jobb som innkjøper av tilbehør hos den britiske kleskjeden Jigsaw.

– Kate har fra første stund vært bevisst på hvordan hun vil kommunisere i forhold til de sosiale lag i Storbritannia hvor det er stor sosial nød. Hun har redusert avstanden mellom kongehuset og folket ved ikke å fråtse i klesluksus, sier Lisy de Rohan Birkeland, Trendspesialist og kostymedesigner i NRK.

Hun peker på den helt bevisste og nedtonede linjen den britiske hertuginne Kate har valgt fra dag én som kongelig, selvfølgelig med noen unntak, som brudekjolen designet av Sarah Burton i det britiske motehuset Alexander McQueen.

I den grad Kate bruker designerklær er det heller ikke dyre ting, påpeker de Rohan Birkeland:

– Hun bruker iblant designerklær fra ISSA, men det koster 4-5000, ikke 20.000.

LES OGSÅ: Dette er Kate og Pippas London – her shopper søstrene

LES OGSÅ: Kate strålte på premiere – i dag fyller hertuginnen 30

Hvordan var din opplevelse i dag?