Mette-Marit var gjenbruksprinsesse i Indonesia

Kronprinsesse Mette-Marit (39) ankom Indonesia i samme iøynefallende kåpe som hun brukte i Thailand for seks år siden.

Kåpen er tydelig Asia-inspirert i lilla, glinsende stoff med sirlige gullbroderier. Kronprinsessen brukte den først da hun og kronprins Haakon besøkte den thailandske kongen og hans familie i 2006, men børstet nok en gang støv kåpen før hun satt kursen mot Indonesia. Kronprinsparet ble møtt av 25 barn da de ankom hovedstaden Jakarta, og Mette-Marit så ut til å storkose seg i selskapet til de små.

Tilbake i 2006 matchet Mette-Marit kåpen med en lilla fjærkreasjon på hodet og lave, lilla pumps, mens hun denne gangen brøt opp antrekket med andre farger. Kronprinsessen hadde valgt et par store øredobber, et enkelt gullarmbånd, en eksklusiv krokodilleclutch og ikke minste et par sexy, nude-fargede sandaler.

Også sandalene har Mette-Marit hatt på seg før. De høyhælte stilettene er trolig fra Valentino, og ble sist sett på kronprinsessens føtter under åpningen av sjømannskirken i Miami i fjor. Kronprinsessen er for øvrig en stor fan av nude-fargende pumps og kan skimte med en imponerende samling av Prada, Valentino og Jimmy Choo.

Gjenbruket kommer som en naturlig følge av at kronprinsessen har gjort bærekraftig mote til en av sine fanesaker. Tidligere har Mette-Marit fått krass kritikk for sine luksusvaner, men den siste tiden har hun vist et taktskifte ved å stadig bruke gamle klær om igjen. Det gleder kongeekspert Kjell Arne Totland.

- Jeg synes det er flott at Mette-Marit i større grad enn før følger sin svigermor dronning Sonjas eksempel og satser på gjenbruk i stedet for å kjøpe nytt og dyrt hele tiden, sier han og fortsetter:

- Silkekåpen med orientalske gullbroderier var ny til den store feiringen av Thailands kong Bhumibol Adulyadej i 2006, og når Mette-Marit nå henter den frem igjen mer enn seks år senere er det til en langt mindre formell anledning - og hun bære kåpen uten hatt og supplerer heller med matchende øresmykker i gull. Kåpen er tydelig østen-inspirert både i farge og broderier og blir en vakker gest til vertskapet også denne gangen.

Hvordan var din opplevelse i dag?