Kronprinsesse Mette-Marit i designerkåpe til 41.000 kroner

LUKSUSKÅPE: Mette-Marit Valentino-kåpe er fra vår- og sommerkolleksjonen 2014. Foto: NTB scanpix

Da statuen av Kong Olav skulle avdukes søndag ettermiddag, dukket Mette-Marit (41) opp i en ullkåpe fra Valentino til 41.545 kroner.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Hele kongefamilien var til stede da statuen av Kong Olav ble avduket på Rådhusplassen søndag ettermiddag. Kronprinsessen var for anledningen iført en eksklusiv kåpe fra yndlingmerket sitt, Valentino.

Designkreasjonen er fra vår- og sommerkolleksjonen 2013 og koster 41.545 kroner hos Net-a-porter, men er ikke å få tak i nå.

Mette-Marit har flere eksklusive kåper til både 24. 000 og blant annet en Valentino-kjole til over 100. 000 kroner.

MinMote har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Les MinMote-Sonias kommentar omhvorfor Mette-Marits luksusgarderobe angår offentligheten.

CHIC: Mette-Marit matchet kåpen med en rød clutch, svarte strømper og lakkpumps. Legg merke til den glamorøse hårbøylen i gull og blanke stener. Foto: NTB scanpix

Ikke ny

Etter det MinMote erfarer har kronprinsessen brukt kåpen én gang tidligere i offentlig sammenheng på Stortinget. Kreasjonen er laget av silke og ull og har mønster av piler i sirkeler på «skjørtet» og på ermene.

Den har høy hals og lukkes igjen med hekter i front. Mette-Marit matchet den røde og grønne kåpen med en karakteristisk flette og en glamorøs hårbøyle med hvite, blanke stener. I hånden hadde hun en rød clutchveske fra Prada og på bena svarte, høye lakkpumps.

Les også:Mette-Marit valgte designerkjoler til 62.000 kroner

- Voldsom og «too much»

MinMote-leder, Martine Lunder, mener kåpen blir for voldsom for en slik anledning.

- Valentinos kreasjoner er fantastiske og ser alltid eksklusive ut - men dette er ikke blant mine favoritter til en slik anledning. Dette er en veldig voldsom kåpe som gjør mye ut av seg, og til en statueavduking på dagtid synes jeg den er litt «too much» - også ville jeg ikke matchet den med en knallrød clutch som ser litt glorete ut. Den vesken hadde passet bedre på kveldstid, sier Lunder.

MinMote-lederen roser kronprinsessen for hårpynten.

Det jeg elsker er Mette-Marits trendy hårbånd - men heller ikke det kommer til sin rett når det må skinne om kapp med en så spesiell kåpe.

EKSPERT: Vixen-redaktør Ida Einarsdóttir. Foto: Privat

Drømmekåpe

Moteekspert og Vixen-redaktør Ida Einarsdottìr mener det er flott at kronprinsessen gjenbruker et så dyrt plagg.

- Det er ingen hemmelighet at Mette-Marit elsker Valentino, og denne rådyre drømmen av en kåpe har vi sett en gang tidligere, nærmere bestemt under et Stortingsbesøk i mai. Det er flott at Kronprinsessen gjenbruker plagg, og det er virkelig ingen grunn til ikke å gjenbruke denne fantastiske folklore-inspirerte kåpen med korssting som går rett inn i sesongens 70-tallsinspirerte trendbilde, sier hun og legger til:

- Stylet med den lille sorte, tynne sorte strømper, spisse lakkpumps, rosa Prada-veske og en eksklusiv vri på sesongens blomsterkrans - et hårbånd med blomster - er det ingen tvil om at Mette-Marit er med på motene - elegant, trendy og vakkert.

FIN FAMILIE: Prinsesse Ingrid Alexandra (t.v.), kronprins Haakon, Marius Borg Høiby og kronprinsesse Mette-Marit var på plass for avdukingen av kong Olav-statue på Rådhusplassen i Oslo søndag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
Publisert: