Cindy Crawford legger opp modellkarrieren

IKONISK: Cindy Crawford i en hvit Roberto Cavalli-kjole på premieren til The Great Gatsby i 2013. Foto: NTB Scanpix

I dag fyller Cindy Crawford femti år, samtidig som hun trekker seg tilbake fra modellbransjen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Nyheten slapp Crawford - som regnes som en av verdens mest kjente supermodeller - i United Airlines magasin Rhapsody, skriver blant annet TMZ. Datoen hadde hun bestemt seg for:

20. februar 2016, dagen hun fyller 50.

- Hva mer trenger jeg å gjøre? Jeg kan ikke fortsette å fornye meg. Jeg trenger ikke føle noe behov for å bevise at jeg kan. Jeg har heller ikke lyst til det, sier hun.

Bildekontrovers

Crawford hadde sin storhetstid som modell for over 20 år siden, da hun var en del av modellgjengen «The big six» med Linda Evangelista, Kate Moss, Christy Turlington, Claudia Schiffer og Naomi Campbell.

Dog er det et nyere bilde som fikk massiv oppmerksomhet for nesten nøyaktig et år siden - nemlig et tilsynelatende uretusjert bilde fra en fotoshoot med magasinet Marie Claire.

Supermodellen ble hyllet i alle kanaler da bildet ble lekket, men hevdet selv at det var falskt i etterkant.

CHANEL-FAVORITT: Her går Craford arm i arm med Karl Lagerfeld under et Chanel-show i 1993. Foto: NTB Scanpix

Tar arven videre

Crawford har for lengst har gjort motebransjens mest prestisjefulle jobber; vi kommer knapt på et cover hun ikke har vært på, hun har gjort kampanjer for blant annet Escada, Guess og Omega og gått på catwalken fra Chanel, Versace og Dior - for å nevne noe.

Derfor er det kanskje naturlig at hun nå lar datteren Kaia Gerber (14) ta arven videre - særlig ettersom hun allerede har landet en kontrakt med det prestisjetunge modellbyrået IMG Models.

Publisert:

Finn mer innhold om: