Kristin Gjelsvik om konkursen: – Det var en mental påkjenning
Bloggeren åpner opp om kontrastene mellom å bli forfatter og se at drømmen om klesmerket ble pakket bort i søppelsekker.
Blogger Kristin Gjelsvik (31) har den siste måneden både blitt slått konkurs og gitt ut sin første bok.
– Det er store kontraster ja, smiler Gjelsvik.
Hun er kjent for bloggen StyleConnection, som også var navnet på klesmerket hun lanserte i 2014. I september ble det kjent at det var begjært konkurs, og bloggeren forteller at det var på grunn av manglende regnskap.
– Det er selvfølgelig under enhver kritikk at jeg ikke har klart å levere bilagene jeg skulle, sier hun.
Øyeblikkene vi aldri glemmer
I tillegg til å designe klærne, sette dem i produksjon, sende dem ut og være kundeservicen til nettbutikken, har hun startet og drevet YouTube-kanal med forloveden Dennis Poppe, deltatt på reality-konsepter, reist til Hellas for å hjelpe flyktninger og drevet bloggen som nå bærer hennes eget navn.
– Det sier seg selv at det ble for mye for én person. Jeg har rett og slett vært for ambisiøs! Det er så mye som engasjerer meg, sier hun.
De siste tre årene beskriver hun som heftige, og klesmerket kaller hun babyen sin. Gjelsvik er glad for at hun klarte å kle opp nordmenn i «noe annet enn beige».

Et samfunnsproblem
Kostnadene ble høyere enn inntekten
31-åringen som i dag er kjent for sine fargerike klær, legger ikke skjul på at det ikke alltid har vært sånn. Da hun startet bloggen trodde hun at hun måtte være moteblogger, skrive om catwalk-trender og gå kledd i merkeklær.
– Jeg fantes ikke interessert og det ble både dyrt og lite troverdig, forteller hun.
Gjelsvik: Oppfordrer unge til å elske seg selv, og ikke operere seg
Derfor bestemte hun seg for å gå kledd som hun ville.
– Du går ut av komfortsonen første gang du tar på deg galaxy-tights og knallgul genser, men så kommer selvtilliten inn, og etter hvert føler du deg mer sikker og kul, forklarer hun.
Saken fortsetter under videoen av den nye leppetrenden Gjelsvik mener er forkastelig
Stilen til Gjelsvik handler ikke om trender, men om det hun liker, ifølge henne selv. Det likte også leserne, og da oppdaget hun at kanskje det var et marked for StyleConnection.
– Omsetningen var brukbar, men kostnadene ble dessverre høyere enn inntekten. Det var viktig for meg å produsere etisk, og det ble dyrt. I tillegg er det dyrt å importere klær, samt med å få sendt klærne ut til kundene, sier Gjelsvik.
Slik kan du være både etisk og forfengelig
– Den siste tiden har det vært brannslukking
Drømmen og planen var også å åpne en fysisk butikk, og da ønsket hun å få distribusjonskostnadene ved å legge ned nettbutikken. Det gjorde hun våren 2017 og den fysiske butikken åpnet hun høsten 2016.
– Den siste tiden har det vært brannslukking, men drømmen om å få dette til var så sterk at jeg fortsatte driften da jeg egentlig burde sagt stopp, forteller bloggeren.
Men før sommeren innså hun at hun måtte legge ned butikken også.
– Så kom konkursen meg i forkjøpet, sier hun.
Konkursbegjæringen kom da Gjelsvik var på innspilling av en ny realityserie, og uten tilgang til telefonen. Konkursen ble åpnet i slutten av august, og i september møtte 31-åringen opp i Oslo tingrett i forbindelse med at innberetningen var klar fra bostyrer.
– Du føler deg som verdens mest kriminelle menneske når du går inn den døren. Jeg føler jo ikke jeg hadde gjort noe kriminelt, alt jeg ønsket var å få realisert drømmen og skape min egen arbeidsplass. Dessverre overvurderte jeg min egen kapasitet.
Fikk du med deg? Tar et oppgjør med bloggkollegene
– En mental påkjenning
Dermed var det spikeren i kisten for klesmerket, og bostyreren overtok alle verdiene knyttet til klesdriften.
– Det er en mental påkjenning og bli slått konkurs. Jeg var innom butikklokalet, og det er klart man blir lei seg når man ser drømmen forsvinner ut i noen søppelsekker.
Saken fortsetter under bildet
Samtidig som dette sto på var hun i sluttfasen av skrivingen av boken #branok. Forrige uke ble boken lansert, og allerede forespeiler forlaget at de vil trykke opp opplag nummer to, sier hun. Men hun har ikke valgt å følge i sine bloggkollegers spor og skrive en selvbiografi.
– Det var ikke det det var behov for, mener hun.
Boken ønsker hun at skal få ungdommer til å innse at de er bra nok slik de er. Det har vært en av hennes store fanesaker, og også en av grunnene til at hun ble tildelt æresprisen under Vixen Blog Awards i februar. Det at engasjementet har gjort henne til forfatter, og at boken nå er ute beskriver 31-åringen som stort.
– Det føles fantastisk, men jeg har ikke rukket og fordøye alle inntrykkene. Jeg ser lyst på fremtiden og gleder meg til fortsettelsen, sier Gjelsvik.