Peter Dundas til MinMote om: Kim Kardashian, Mette-Marit og Norge

APPLAUS: Det var flere av motebransjens viktigste nøkkelpersoner som reiste seg da den norske motekongen takket for visningen. Foto: Getty Images

MILANO (MinMote) Norske Peter Dundas (46) åpner opp til MinMote om returen til motegiganten Cavalli, forholdet til Kim Kardashian og luksusstilen til Mette-Marit.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Lørdag ettermiddag var ventetiden over. Nordmannens tilbakekomst til luksusmotehuset Cavalli ble hyllet med stående applaus i senatbygningen Via Senato i Milano.

Korte skinnskjørt akkompagnert lilla ankelstøveletter, denimjakker med tynne sølvlenker, florlette kreasjoner i geografiske mønstre og collagekjoler med sexy cut out-detaljer var bærende elementer i Dundas’ vår – og sommerkolleksjon for 2016.

Suksessdesignerens tolkning av «The New Cavalli Girl» er tro mot det italienske jettsettdesignet som vi kjenner det fra før, dog med en mer sporty undertone.

- Nervene er forholdsvis under kontroll, jeg er lettet, men jeg tror ikke jeg har dalt helt enda. Det har vært mye å forberede, sier Dundas da MinMote møter han backstage få minutter etter at modellene har forlatt catwalken.

Klikk på bildet for å se videosnutt av Cavalli-showet her:

- Kim er kjempeålreit

KJEMPEÅLREIT: Peter Dundas plasserte den første Cavalli-kjolen på Kim Kardashian, som etterhvert har blitt en nær venn. Foto: Getty Images

Den første smakebiten av Dundas’ nye Cavalli-tilnærming fikk verden under MET-gallaen i mai. Kim Kardashian, som er nordmannens muse ifølge Vogue, var iført en kroppsnær, gjennomsiktig kjole prydet av hvite stener og fjær.

- Hva fascinerer deg ved Kim Kardashian?

- Jeg synes at hun er en veldig human og en kjempeålreit jente som det er lett å snakke med og lett å le med. Jeg glemmer litt hvem hun egentlig er utenom historiene hun forteller noen ganger, sier Dundas til MinMote og trekker på smilebåndet.

- Et geni

Den tidligere Vogue-redaktøren og moteikonet Carine Roitfeld bryter inn. Hun vil gratulere nordmannen med et «superb» show. Det vil også supermodellene Natasha Poly og Lena Perminova som gir Dundas’ en gruppeklem. Vogue Japan-redaktør Anna Dello Russo er også over seg av begeistring.

- Du er et komplett geni, sier Dello Russo og hiver seg rundt halsen på han til fotografenes store begeistring.

BEGEISTRET: Vogue Japan-redaktør Anna Dello Russo gratulerte Dundas etter visningen med en god klem. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Glad i Norge

Det er mange som kjemper om oppmerksomheten til Oslo-gutten som vokste opp på Vinderen i Oslo for 46 år siden. De siste 10 årene har han blitt hentet inn for å puste nytt liv i store franske og italienske motehus.

MODELLVENNER: Lena Perminova og Natasha Poly omringet Dundas og roste han for debutshowet. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Fra 1992-2000 var han førsteassistenten til Jean Paul Gaultier før han gikk over til Christian Lacroix. I 2002 ble Dundas sjefdesigner hos Roberto Cavalli, og ble der til 2005 da han tok over sjefsstolen hos Emanuel Ungaro. Fra 2008-20015 fornyet han Emilio Pucci.

MOTE

Dundas slutter - Fem pucci-øyeblikk vi sent vil glemme

- Du vet, jeg elsker Cavalli - det er derfor jeg er her. Det er deilig å kunne gi henne et nytt ansikt, sier Dundas og snakker om «The New Cavalli Girl».

- Det føltes riktig å la henne gå videre fra visse ting, men også å redefinere den sporty looken med denim og skinn. Jeg ville gjøre kolleksjonen mer avslappet. Det handler om den lette stemningen Cavalli står for, fortsetter han.

FLORLETT: Korte og lange kjoler med sexy detaljer og friske farger preget Dundas' vår - og sommerkolleksjon for Cavalli. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

På første rad satt moteelitens tungvektere strategisk plassert. Anna Wintour, Emanuelle Alt, Anna Dello Russo, Franca Sozzani, Suzy Menkes, men også nordmannens lillesøster, Virginia.

- Familien min er med meg i hjertet hver eneste dag, men jeg har ingen «spor» av dem direkte på meg for anledningen, sier han til MinMote. Dundas sikter til skjorten fra sykehuset Sunnaas som tilhørte hans avdøde far. Den hadde han på seg da hans første kolleksjon for motehuset Lacroix ble presentert i Paris i 2001.

Dundas hadde amerikansk mor som kom til Oslo på 1960-tallet og ble fiolinist i Filharmonien. Hun døde da Peter var fire år, og søsteren ett. Dundas flyttet til slektninger i USA da han var 13, og begynte senere på moteskolen Parsons The New School for Design. Siden har han bosatt seg i Paris med kjæresten og deres felles labrador, Hannibal. Han beskriver røttene hjemme i Norge som sterke.

- Det er den friluftspersonen i meg, følelsen av å være fri og nær naturen som spiller inn. Jeg liker det som forbindes med naturen og det er derfor jeg er så glad i dette motehuset. Cavalli har også sterke røtter i naturen.

- Mette-Marit er et internasjonalt forbilde

Dundas’ har flere norske venner som han besøker når han er i Norge. Deriblant kronprinsesse Mette-Marit som han ble introdusert for i 2006 av moteredaktøren i norske ELLE, Petra Middelthon. Dundas’ design har blitt en stor favoritt ikronprinsessens eksklusive garderobe. Det gleder motekongen.

- Det er kjempekoselig at Mette-Marit bruker designet mitt. Hun har en utrolig god smak, sterke meninger og kommer ofte med gode råd til meg. Hun er en ekte forbruker av noen som må tenke på hva hun kler seg i, sier han til MinMote.

PUCCI-PRINSESSEN: Mette-Marit har ofte valgt Peter Dundas' kjoler for Pucci på kongelige begivenheter. Disse er fra dronning Margrethes 40 års feiring i København og bryllup i Luxembourg. Foto: Scanpix

Mette-Marit har flere ganger sittet på første rad når Dundas har holdt motevisninger i utlandet. Han beskriver Norges kronprinsesse som et internasjonalt forbilde.

- Jeg må si at utviklingen hennes av hvordan hun kler seg synes jeg er helt utrolig. Det er veldig gøy å se.

- Hva tenker du om luksuskritikken kronprinsessen har fått de siste årene i Norge?

- Mette-Marit er Norges største ambassadør. I utlandet er hun regnet som en av de vakreste kongelige og best likte også. Jeg tror det er også er utrolig viktig for henne at hun tar seg best mulig ut, sier han til MinMote.

Modellene og moteeliten har forlatt lokalet og Dundas’ medarbeidere har begynt å pakke ned luksusklærne. Senat-bygningen tømmes sakte, men sikkert for folk mens blitsregnet rundt stjernedesigneren blir heftigere og heftigere. Det er tydelig at alle vil ha en bit av nordmannen, Peter Dundas.

Publisert: