Sjekk de skjeggete stjernene på Oscar - nå kommer trenden til Norge

Mens Oscar-kvinnene valgte glamorøse kjoler på den røde løperen, hadde kjendismennene latt skjegget gro på Oscar-festen. Nå gjør flere norske menn det samme.

Oscar-utdelingen gikk av stabelen for 85. gang natt til mandag, og hele verden rettet oppmerksomheten mot stjernene på den røde løperen. minMote har skrevet om de beste og verste kjolene, kjoletabber og sminken og frisyrene til kjendiskvinnene - men hvordan så herrene ut?

Bortsett fra den klassiske smokingen, var det en gjennomgående trend med skjeggete menn.

Listen over filmstjernene som hadde latt skjegget gro til smokingen er lang. Både komiskuespiller Paul Rudd, Hollywood-kjekkasen Bradley Cooper og veteranen George Clooney hadde latt det gå lenger en såkalt «tredagersskjegg», og stilte med lengre skjegg enn vi har sett på lenge. Det samme gjorde Ben Affleck, som dessuten ogaå hadde spart ut sveisen.

Planlagt

Den maskuline skjeggtrenden viste seg allerede på Golden Globe-utdelingen tidligere i januar, og langt skjegg er nå «over alt» i Hollywood. Stylist Storm Pedersen mener det hele har krevd god planlegging fra kjendismennenes side.

– De fleste har valgt ulike måter å stelle skjegget på, i stedet for å la det vokse helt fritt, påpeker han.

Ifølge Pedersen har skjegg har vært en trend på catwalken lenge, men har først den siste tiden gradvis kommet mer og mer inn i motebildet. Han synes det er bra at kjendismennene får vise frem sin maskuline side.

– Når du skal på et arrangement som Oscar-utdelingen, hvor det er velstelte smokinger med stramme sløyfer til, er det fint med en maskulin kontrast, mener han.

– Men ser det ikke litt ustelt ut med skjegg til smoking?

– Nei, jeg synes det virker helt motsatt. De som ikke kom på Oscar-festen med skjegg, som for eksempel Richard Gere, synes jeg manglet noe. Skjegg er jo det meste naturlige, sier stylisten og legger til:

– Menn skal få lov til å være menn.

Økt etterspørsel

Chinh Vo er frisør og barberer ved skjønnhetssalongen Inch i Oslo. Hun har lagt merke til at stadig flere menn vil ha litt lengde på skjegget.

– Jeg har hatt flere kunder enn jeg pleier som bare vil stusse skjegget og ellers spare det ut. Før var det vanligere å barbere det helt bort, sier Vo til minMote.

Hun forklarer at skjegget gjerne skal se litt tilfeldig ut, selv om det ikke er det.

– Det skal være litt lengde på skjegget og det skal ikke se for fint og stelt ut. Det er sånn fjellmannspreg over det, uten at det blir for ustelt, forklarer hun.

LES OGSÅ:Kjendismennene hylles for spesielle brillevalg

LES OGSÅ:Dette er sesongens mest trendy herreplagg

LES OGSÅ:Nå skal menn gå i tights

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?