Fra uskyldig barnestjerne til røff moterebell - sjekk Justin Biebers stilforvandling

Man kjenner knapt igjen den 14 år gamle Justin Bieber, som elsket lilla og rosa hettegensere. Nå er det en langt mer motebevisst artist som står på scenen – gjerne i tights med dyremønster.

Det er ikke mange menn som ha kastet seg på den dristige tightstrenden, eller «meggings» som det også kalles, men 19 år gamle Justin Bieber en én av dem. Allerede i 2011 holdt han konsert i t-skjorte med skriften «SEXY» og neongule sebra-tights. Og for bare noen uker siden dukket han opp på TV med vårens hotteste herretrend - kamuflasjemønster.

Dette er bare ett av mange eksempler på hvordan norgesaktuelle Justin Biebers stil har utviklet seg fra barnlig og søt til trendy og eksperimentell.

Verdens største tenåring slo gjennom i 2008, da han så vidt hadde tatt fått på tenårene. Det er en smilende Justin som poserer på bildene fra den tiden, nesten alltid kledd i knallfargene lilla og rosa. Hettegenseren var favorittplagget, og en lang lugg hang godt ned i øynene. Akkurat den husker minMote-leder Sonia Huanca Vold veldig godt.

– Vi må huske at Justin Bieber bare var en liten guttunge på 14 år da han slo gjennom. Det jeg husker best fra den tiden er faktisk den karakteristiske frisyren, pluss at han holdt seg tro til sine favorittplagg og -farger, Vold.

Justin Bieber ble verdens første artist med hele syv låter fra et debutalbum på Billboards topp 100-liste, med albumet «My World». Rød løper-invitasjonene rant inn, men Bieber holdt på signaturstilen med store sneakers, «baggy» gensere og ofte et lilla innslag.

Før julen 2010 klippet imidlertid barnestjernen håret. Det førte til at lekeprodusenten The Bridge Direct – som produserte Justin Biber-dukker – måtte bruke over en halv million kroner på å forandre hele dukkebestillingen før jul. «Verdens dyreste hårklipp», uttalte The bridge Direct-sjef Jay Foreman.

Først i 2011 kunne man se at Bieber gradvis fikk en mer voksen stil, samtidig som han fikk sin første kjendiskjæreste, Selena Gomez. På Golden Globe-utdelingen stilte han i sort og Dolce & Gabbana fra topp til tå, mens han på sin egen filmpremiere matchet kjæresten Selena Gomez i en lilla fløyelsblazer.

– Det er lett å se at Justin har blitt eldre på disse tilstelningene, og han har begynt å eksperimentere mer på motefronten. Han kombinerer gjerne dress med sneakers på den røde løperen, og kjører på med cap og gullkjettinger rundt halsen på fritiden, forklarer minMote-Sonia.

I dag har Biebers moteinteresse vokst seg enda større. Det siste året har han vekslet mellom kule blazere til Michael Jackson-lignende sceneantrekk med én hanske og skinnjakke, eller røffe tights og singleter. Hva han har på seg når han står på scenen i Oslo i morgen er foreløpig ukjent, men at tusenvis av «beilebers» vil elske det uansett – det er sikkert.

Se flere Justin Bieber-antrekk her:

KEVORK DJANSEZIAN
Pascal Le Segretain

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?