Om lag 30.000 kroner skiller disse kjolene

Onsdag ikledde Mette-Marit seg nok en eksklusiv Valentino-kreasjon. Dagen etter dukket hertuginne Kate opp i en budsjettkjole som koster en hundredel av prisen.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Mette-Marit valgte en sjokkrosa kjole fra sin favorittdesigner da hun deltok på HIV/AIDS-konferansen i Washington DC tidligere denne uken.

Kronprinsessen var først iført en av sine favorittkjoler, som hun har brukt ved flere anledninger. I løpet av dagen byttet Mette-Marit dog ut den hvite foldekjolen med en eksklusiv Valentino-kreasjon fra årets sommerkolleksjon. Ifølge Kjendis.no koster den rosa makramékjolen over 30.000 kroner.

Dette er langt fra det eneste Valentino-plagget Mette-Marit har i garderoben. Den italienske designeren har tidligere røpet overfor VG at Kronprinsessen er en god venn av ham.

— Kronprinsesse Mette-Marit sverger stadig til favoritten Valentino. Hun har hatt mange flotte kreasjoner fra den italienske motekongen. Den nye korallrosa blondekreasjonen er absolutt utsøkt, men kanskje ikke den aller heldigste til henne verken i farge eller fasong, sier kongeekspert og tidligere hoffreporter Kjell Arne Totland til minMote.

Han håper Kronprinsessen ikke føler hun må kle seg i italiensk design for å være representativ nok når hun skal på offisielle oppdrag.

— Hun er jo så flott i seg selv. Vi nordmenn har all grunn til å være stolte av hvordan hun representerer oss i utlandet, sier han.

Kongeeksperten skulle dog ønske at Kronprinsessen var enda flinkere til å profilere norsk mote, og ikke minst at hun oftere ikledde seg plagg fra kjedebutikker.

— Jeg skulle gjerne ha sett at Mette-Marit i større grad kunne blande dyrt og billig – haute couture og high street - slik vi ser at både kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mary gjør. Og ikke minst hertuginne Kate. Det er gjerne da stilen blir personlig og at man viser at man kan kunsten å kle seg, sier han.

Mens Kronprinsesse Mette-Marit tidligere har blitt kritisert for sin svindyre klesgarderobe, har hertuginne Kate fått mye skryt for sine klesvalg. I britiske medier har hun blant annet fått kallenavnet «The Discount Duchess» fordi hun ofte bruker rimelige plagg fra vanlige kleskjeder.

Under et sportsarrangement i London i går var hertuginnen iført en sommerlig kjole fra kleskjeden Hobbs. Den hvite og grå kreasjonen har en prislapp på 35 pund – rundt 330 kroner.

— Jeg synes Kate er utrolig flink til å velge plagg fra billigkjeder og få dem til å se dyre ut. Det har selvsagt med hennes litt enkle og klassiske stil å gjøre, sier kongeekspert Kjell Arne Totland.

Den siste tiden har Mette-Marit, i likhet med den britiske hertuginnen, lagt betydelig mer vekt på å bruke klær og tilbehør flere ganger. Nylig solgte hun også flere av sine brukte designerplagg på nettstedet Bloppis.no.

LES OGSÅ:Slik får du Mette-Marits rådyre stil på budsjett

LES OGSÅ:Maddes favorittvesker er verdt 130.000 kroner

LES OGSÅ:Omstridt kjæreste matchet sin kongelige «svigerfamilie»

Publisert: