Celina Midelfart strålte som en prinsesse i tiara og kjole fra hertuginne Kates favorittdesigner

PRINSESSESTIL: Celina Midelfart satset på hertuginne Kates sikreste motekort i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill. Foto: NTB Scanpix
Natalie Ngo
Publisert:

Etter fredagens omstridte kjolesplitt valgte Celina Midelfart (40) en Jenny Packham-kjole til det svenske prinsessebryllupet. Antrekket ble kronet med en tiara.

Den britiske designeren er blant hertuginnen av Cambridges favorittdesignere, og Celina har tydeligvis latt seg inspirere av Storbritannias arveprinsesse.

MinMote.no - Norges største moteside

Celinas antrekk på vennefesten fredag vakte som kjent oppsikt i Sverige for sin lårkorte split. Kjolen var laget at kronprinsesse Mette-Marits designervenn Peter Dundas, men ble av den svenske storavisen Expressens moteekspert betegnet som upassende til en kongefest.

FRA 2004: Celina hadde på seg tiara da Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen giftet seg i Larvik i 2004. Foto: NTB Scanpix

Ifølge historiker Jon Gunnar Arntzen er ikke diadem og tiaraer forbeholdt kongelige.

- I utgangspunket var diadem og tiara forbeholdt høyadelen, men vi har ikke så mye høyadel igjen. De har mistet mesteparten av sine privilegier. Nå ser vi at borgerskapet tar etter og tar i bruk denne hårpynten, sier han og fortsetter:

- I utgangspunktet var diadem et hårsmykke som skriver seg tilbake til romertiden, men så har man holdt liv i denne tradisjonen.

Hertuginne Kate har i likhet med stjernene lagt sin elsk på Jenny Packham, og har ved flere anledninger stilt opp i eksklusive designerkjoler fra den britiske designeren, også etter hun ble gravid. Packham er faktisk en av de få dyre designerne hertuginnen foretrekker. Moteprinsessen overrasker nemlig stadig pressen ved å kombinere dyr og billig design på en forbilledlig måte. Nylig ble hun også kåret til verdens best kledde gravide kvinne av magasinet Vanity Fair.

GRAVID-CHIC: Hertuginne Kate valgte favorittdesigneren sin Jenny Packham under dronningens 60-års jubileum. Foto: Getty Images/All Over Press
DESIGNFAVORITT: Kate sverger til den britiske designeren og har valgt Jenny Packhams feminine kreasjoner ved gjentatte anledninger. Foto: Getty Images/All Over Press
Publisert: