Nyheter

Motehus til retten - kalte butikkansatt for «burrito face»

BLIR SAKSØKT: Motehuset Alexander McQueen og en tidligere butikksjef saksøkes av en tidligere butikkansatt for diskriminerende kommentarer. Foto: Getty Images/ All Over Press

Det velrennomerte motehuset Alexander McQueen må i retten, saksøkt for diskriminerende kommentarer mot en tidligere butikkansatt.

  • Oda Marie Midbøe
Publisert:

«Burrito face» og «taco smoke» er blant tilnavnene som har gjort at Moselle Blanco (43) saksøker sin tidligere arbeidsgiver for rasediskriminering, skriver New York Post.

Blanco jobbet over ti år i en Alexander McQueen-butikk som ligger på Manhattan i New York.

Nå saksøker hun motehuset og sin tidligere sjef for diskriminerende kommentarer basert på rase og nasjonal opprinnelse.

«Burrito face» og «taco smoke»

Blanco hevder at hennes mannlige butikksjef utsatte henne for støtende kommentarer, og hindret henne i å gjøre mersalg til sine kunder. Foruten tilnavn som «burrito face» og «taco smoke» skal han i tillegg ha uttalt at hun «hadde skitne hender som en meksikaner» og at han «ikke ønsket at produktene skulle bli skitne».

Sjefen anklaget henne også for å drikke alkohol og sniffe kokain i butikken.

ANERKJENT: Alexander McQueen, som er et av Storbritannias største motehus, er kjent for sine oppsiktsvekkende kreasjoner. Her fra visningen av deres høst- og vinterkolleksjon. Foto: NTB Scanpix

- Tar anklagene alvorlig

Etter at Blanco klaget til ledelsen, skal sjefen angivelig ha sabotert Blancos karriere ved å lyve om at hun stjal gjenstander i butikken. Selv ble Blanco sparket i september i fjor, og grunnen skal ha vært at hun ikke returnerte en kjole som en kunde hadde lånt. Også to andre ansatte som klaget på rasediskriminering, skal også ha blitt sparket, heter det i søksmålet.

En representant for Alexander McQueen sier ifølge avisen at selskapet er opptatt av likeverd på arbeidsplassen, og er stolte av mangfoldet blant de ansatte.

- Vi tar alle anklager som er av denne naturen alvorlig og vil alltid etterforske dem nøye, men vi vil ikke kommentere enkeltsaker, sier representanten.

Denne sommeren omtalte avisen at en afrikansk sikkerhetsvakt nesten ble drevet til selvmord etter at en annen ansatt i en McQueen-butikk gjentatte ganger vitset med at han løp «naken rundt i Afrika med et spyd i hånden».

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Alexander McQueen

Relaterte artikler

NYHETER

Kunder skal ha levert tilbake luksusvesker verdt 120.000 kroner grunnet marihuanalukt

NYHETER

Butikkeier gikk ut mot Lan Marie Berg - nå har han beklaget

NYHETER

Hele historien: Den unormale gründeren Brandon Truaxe

NYHETER

Undertøyskjede ga norske Cassandra mot til å stå frem som trans

NYHETER

Psykolog advarer mot barnemote og blogging

NYHETER

Derfor ber Top Model-dommeren jentene om å slanke seg

NYHETER

Kjendisstylisten elsker dette tilbehøret - 10 fine skjerf