Instagram-prinsessen Andrea (16) er VIP i New York

Når FN feirer verdens første jentedag er norske Andrea Brataas (16) en av de spesielt inviterte.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

minMote har tidligere skrevet om Andrea, som under navnet «Fashionforall» har en av verdens 100 mest fulgte profiler på bildenettsamfunnet Instagram. Nå har hun tatt med de rundt 700.000 følgerne til New York.

Bakgrunn:Norsk 16-åring i verdenstoppen – stjerne på Instagram

Der er hun nemlig spesielt utvalgt av veldedighetsorganisasjonen Plan til å være med på FNs jentedag-feiring i Empire State Building, sammen med blant annet «Frustrerte Fruer»-stjernen Marcia Cross. Når minMote snakker med Andrea er hun midt i et seminar i verdensmetropolen, hvor hun skal være frem til søndag. Hun forteller at hun nesten ikke kunne tro det da Plan tok kontakt og ville ha henne med til New York for å skrive om jentekampanjen for dem.

- Det var utrolig gøy! Jeg hadde aldri trodd at Instagram-profilen min skulle skaffe meg slike oppdrag, så det er klart det føles stort. Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle takke ja, forteller Andrea.

Feiringen er en del av Plans «Because I Am A Girl»-kampanje, som skal fremme rettigheter som utdannelse, rent vann, helseordninger og beskyttelse mot vold for jenter over hele verden.

I går så hun Marcia Cross tenne rosa lys over hele Empire State Building, før hele følget dro på cocktail-fest i New York Public Library. Der lot Cross seg dessuten imonere av Andreas mange Instagram-følgere.

- Hun kom bort til meg, og jeg fortalte henne om Instagram-profilen min. Hun ble helt satt ut og sa at hun synes det var utrolig kult. Hun var veldig hyggelig, forteller Andrea, som tar seg tid til å oppdatere Instagram-profilen under de korte pausene.

Mesteparten av tiden går imidlertid med til å lære om langt mer alvorlige temaer enn Instagram, som tvangsgiftemål, vold og dårlige levekår for jenter.

- Jeg har lært utrolig mye allerede - jeg hadde ingen anelse om at det mange steder i verden står så dårlig til for mange jenter. At jenter som er yngre enn meg blir giftet bort til middelaldrende menn er helt rystende, sier Andrea.

Les også:Slik får Andrea (16) titusenvis av «likes» på Instagram

Publisert: