Slik kler du deg klassisk - uten å bli kjedelig

FEST: Kardigan fra SelectedHomme.no, 400 kr. Jakke fra Acne, 4195 kr. Bukse fra Zegna hos MatchesFashion.com, 2455 kr. Skjorte fra Gant hos Follestad.no, 899 kr. Klokke fra JCrew.com, 1177 kr. Lommetørkle fra Lanvin hos MrPorter.com, 533 kr. Sko fra Zara, 999 kr. Foto: Getty Images / All Over Press / Produsentene

Modellen David Gandy (33) er en mester i å sette sammen stilsikre antrekk. minMote viser deg hvordan du kan bli like gjennomført.

MinMote
Publisert:

Av MARTINE HAUG NYSETHER, SONIA HUANCA VOLD og NATALIE NGO

Med sine elegante antrekk har David Gandy utmerket seg som en av verdens best kledde menn.Briten slo for alvor gjennom som modell da han i 2006 ble ansikt utad for Dolce & Gabbana, og i løpet av årene i rampelyset har Gandy dyrket sin klassiske stil. Plaggens sitter alltid som et skudd, og hemmeligheten bak den gjennomførte looken er skreddersydde bukser og blazere - gjerne kombinert med vest og slips, skinnjakker, eksklusive ullfrakker og polerte sko.

Med julebordsesongen like rundt hjørnet er det bare å la seg inspirere av denne stilsikre herremannen. minMote har plukket ut to antrekk som viser hvordan du kan kle deg som David Gandy til fest og fritid.

Modellen, som tidligere i år ble utpekt av Telegraph som verdens mest ettertraktede mannlige modell, har også sin egen mobil-app, David Gandy Style Guide. Der kan man kan lese Gandys tips og råd, samt eksklusive intervjuer med 33-åringen.

LES OGSÅ:Tobarnspappaen Chris (34) har valgt å bli moteblogger

AVSLAPPET: Blazer fra H&M, 699 kr. Sko fra Zara, 799 kr. Belte fra SDLR hos Nelly.com, 349 kr. T-skjorte fra Selected Homme, 149 kr. Jeans fra Gant hos MrPorter.com, 1460 kr. Foto: Getty Images/All Over Press/Produsentene

I et intervju med det britiske magasinet GQ anbefaler han menn å dra på shopping alene - uten kjæresten eller kona. Han anbefaler heller å søke hjelp hos butikkansatte, eller å bruke penger på å leie en stylist.

- Folk tror at personlig styling kun er for kjendiser, men du kan spare mye tid og penger ved å få shoppinghjelp av en profesjonell. Bruk den kompetansen som er der ute, råder modellen i intervjuet.

Klassiske farger og skinnsko

Det er sjelden du ser Gandy i et fargerikt antrekk. 33-åringen foretrekker en fargepalett i sort, blått og beige - som enkelt lar seg kombinere. Å holde seg til klassiske farger gjør det også enklere å bruke plaggene på ulike måter. Se bare hvordan modellen bruker den grå tweed-blazeren til både dressbukser og jeans.

I et intervju med Telegraph har David Gandy fortalt at han elsker klassiske merker som Ralph Lauren, men at han like ofte handler hos billigkjedene, om ikke oftere. Men er det én ting Gandy mener det er verdt å bruke penger på, er det sko i ordentlig kvalitet.

- Menn skjønner ikke hvor mye damer ser på sko. Sko varer - de er ikke kun for én sesong. Et par «brogues» holder seg fine lenge og ser bedre ut når de er slitt. De er flotte til et par jeans og til en dress. Man må bruke penger på slike ting - ikke masse penger, men kjøper man gode sko i første omgang vil de vare i minst fem år, sier Gandy til GQ.

LES OGSÅ: De beste motebloggene for menn

GJENBRUK: David Gandy bruker gjerne flere av plaggene på ulike måter. Den lyse skinnjakken kombinerer han både til et avslappet og pyntet antrekk. Foto: Getty Images / All Over Press
Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.