Derfor går «Idol»-Astrid alltid med sorte boots

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I går gikk Astrid Smeplass (16) videre for første gang videre i «Idol» på skyhøye hæler.

Det betyr at den sangglade trønderjenta er klar for finalen, etter at hun tok pusten fra dommerne med The Killers-låten «Human». Tidligere har Astrid opptrådt med en avslappet stil, gjerne med sorte jeans, grå genser og den store favoritten - sorte boots. Dem har hun nemlig skohyllen full av.

- Faktisk går jeg nesten aldri uten sorte boots. De skal helst være lave og litt biker-inspirert. Ikke høy hæl til hverdags, forklarer Astrid til minMote.

- Hvorfor akkurat sorte boots?

- Det passer liksom til alt, både skjørt, kjoler, shorts og bukser. Jeg elsker rett og slett sorte boots, jeg føler at det er skikkelig meg.

Astrid er født og oppvokst på Rennebu i Sør-Trøndelag, men bor for tiden på hybel for å gå på videregående skole i Orkanger. Til vanlig er det treningstøy og joggesko som gjelder for Astrid, ettersom hun går på toppidrettslinjen og spiller fotball på laget Orka. Derfor er det ekstra gøy å pynte seg for å stå på scenen i «Idol».

- Jeg elsker egentlig å pynte meg, men gjør det ikke så ofte. Men nå skal det bli kjoler framover, det kan jeg garantere, ler hun.

Øvde på hælene

En forsmak fikk TV-seerne onsdag kveld. Da hadde de gjenværende deltagerne for første gang stylinghjelp av TV 2 før de nok en gang opptrådte for dommerne Kurt Nilsen, Tone Damli Aaberge, Espen «Dansken» Selvig og Gunnar Greve. Astrid beholdt de sort bootsene, men denne gangen med råhøye hæler.

- Jeg gruet meg skikkelig til det, for jeg går som regel i sko med lav hæl. Jeg har faktisk øvd meg i forkant, røper sangfuglen.

Videre var Astrid iført en knall rosa topp, sort ballongskjørt og sorte strømper. Rundt halsen hang en stort og glitrende statement-smykke - hele antrekket fra Bik Bok og Monki og fra Astrids egen garderobe.

Fin på budsjett

Smeplass har ikke begynt å planlegge sitt neste sceneantrekk enda, men gleder seg til å begynne. Astrid bruker gjerne ting fra sin egen garderobe, men som skoleelev har hun ikke et klesbudsjett som tillater store utskeielser.

- Heldigvis trenger man ikke masse penger for å kle seg fint. Jeg handler aller mest på Bik Bok, men også på H&M og Gina Tricot, forteller hun.

Onsdag hadde også Astrid fått en knall rosa lipgloss som matchet toppen. Til hverdags liker 17-åringen best naturlig sminke, men innrømmer at hun har en velfylt sminkeveske med forskjellige produkter.

- Jeg elsker sminke, og bruker nok mer penger på det enn klær. jeg sminker meg ikke så dramatisk, men synes det er fint å se naturlig ut, forklarer hun og forteller at favorittproduktet er Chanels foundation.

Er du opptatt av hva «Idol»-deltagerne har på seg? Diskuter i kommentarfeltet!

Publisert:

Finn mer innhold om: