Nyheter

Sjekk Bente Marie Wahls feminine meteorolog-stil

Du har kanskje lagt merke til de sprudlende antrekkene til NRK-«værdame» Bente Marie Wahl (42)? Det de færreste vet er at den smilende meteorologen også balanserer på et par skyhøye støvletter.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Bente Marie Wahl har vært værmelder hos statskanalen siden 2011, etter 20 år som «usynlig» konsulent hos Meteorologisk Institutt. For kort tid siden ble hun en snakkis da det ved et feil tastetrykk plutselig sto 96 kuldegrader i Kautokeino på kartet, men Wahl har også utmerket seg på skjermen med sin feminine og fargesterke garderobe. Wahl forteller til minMote at hun tenker mye over hva hun skal ha på seg før hun går på lufta.

- Jeg tenker absolutt mye over hva jeg har på meg, ettersom jeg er veldig opptatt av klær privat, sier TV-meteorologen.

- Gøy å handle

Hun har på seg en oransje kardigan med store knapper, sorte bukser og elegante ankelstøvletter med syltynne hæler da hun møter minMote på Marienlyst. Neglene har fått fransk manikyr og håret er slettet ut, mens det noen ganger er krøllet når hun er på TV-skjermen.

- Jeg synes nok det er litt for gøy å handle - jeg elsker klær, røper Wahl, som er spesielt glad i danske Designers Remix.

- Er det lov å være sexy på NRK?

- Man skal jo være en seriøs formidler, og det er jeg opptatt av. Klærne skal passe inn i profilen til NRK, så noen begrensninger har man. Jeg ville for eksempel aldri valgt en dyp utringning, det passer liksom ikke helt inn. Da hadde vel ingen fått med seg hvordan været blir heller, ler Wahl.

Klassisk stil

Bente Marie har blant annet meldt været i en knallturkis bluse, en supertrendy peplum-topp og en rød kjole. Den private garderoben hennes ser imidlertid helt annerledes ut.

- Stilen min er nok ganske voksen, litt damete og klassisk. Det går mye i sort, grått og brunt, og jeg tror faktisk ikke jeg har et eneste knallfarget plagg hjemme. Det har nok også å gjøre med at jeg liker å kjøpe klær jeg kan kombinere på mange måte og bruke flere ganger, som heller koster litt mer, sier Wahl.

Én ting ikke TV-seerne får med seg under værmeldingen, er de høye hælene Bente Marie alltid balanserer på. Jo høyere, jo bedre, mener meteorologen, som måler 157 centimeter på strømpelesten.

- Du ser meg sjeldent med hæler under ti centimeter, og jeg elsker både støvletter og sandaler med høy hæl. Det går jeg i nesten hver dag, sier hun.

Kan si nei

Med andre ord er Wahl blant de laveste TV-meteorologene, noe hun også tar hensyn til når hun velger antrekk. Blant annet styrer hun unna kjoler og topper med helt rett snitt.

- Mye av det de andre jentene bruker passer rett og slett ikke til meg, som er så liten og har litt former. Jeg må ha klær som er litt innsvinget. Så stilen min skiller seg nok litt ut, jeg er jo veldig feminin, forklarer hun.

Wahl forteller at hun får hjelp av en stylist til å plukke ut hva hun skal ha på seg under værmeldingen, men at hun ikke har problemer med å sette foten ned.

- Jeg sier helt klart nei hvis det er noe jeg absolutt ikke vil ha på meg. Det jeg har lært er at det ikke er alle plagg og farger som passer på TV, sier hun og slår fast:

- Det viktigste er uansett at man føler seg vel i det man har på seg, for da utstråler man mye mer ro og selvsikkerhet. Og det tror jeg skinner gjennom skjermen.

Slik stjeler du stilen til Bente Marie:

Publisert:

Relaterte artikler

NYHETER

NRKs værdame hylles for rosa hår på skjermen

KJENDIS

MinStil: Jeanett Bakke

MOTE

Sjekk Dagnys fargerike jobbstil: - Basics er bullshit!

KJENDIS

MinStil: Mari Nordén

KJENDIS

De nye it-jentene: Dina Hansen

KJENDIS

MinStil: Pernille Juvodden

KJENDIS

MinStil: Maria Hansen