Sensuelt og glamorøst hos Dolce & Gabbana

GLAMORØST: Bak de råeksklusive kreasjonene til Dolce & Gabbana ligger det finurlig håndarbeid, som viser seg i de sofistikerte og sexy kjolene i delikate stoffer. Foto: Getty Images/All Over Press
Natalie Ngo
Publisert:

Det eksklusive motehuset Dolce & Gabbana er alltid et av høydepunktene under moteuken i Milano. Denne gangen bød de på et veiskille mellom gammelt og moderne med gull, glamour og sexy kjoler.

Dolce & Gabbana er berømte for sine eksklusive og dyre design, men også sine spektakulære motevisninger i Milano. De fleste av oss kan drømme om en av kreasjonene i garderoben, men ingen kan nekte oss å bli inspirert.

LES OGSÅ:Norske Peter Dundas overrasket med sexy og sporty Pucci-kolleksjon

Denne gangen kan vi imidlertid drømme oss bort på ferie med den italienske designerduoen Domenico Dolce og Stefano Gabbana.

«I uerstattelig Dolce & Gabbana-stil brakte de den magiske kvaliteten som gjør at alle ønsker å feriere med Milanos favorittduo», skrev Grazia Daily etter visningen.

Under søndagens show tok nemlig designerduoen publikum med på en motereise til Middelhavet og øya Sicilia, inspirert av slik den var i gamle dager. Resultatet på catwalken viste seg å være et veikryss mellom gammelt og moderne.

Gullbonanza

Kjoler og skjørt i delikate materialer var trykket med historiske postkortmotiver og kirsebærblomst-broderier.

Gull var en gjenganger på catwalken og ble det man husket best fra vårkolleksjonen. Den minneverdige visningen ble nemlig avsluttet med et forrykende finaleshow der alle modellene var kledd opp i lårkorte blondekreasjoner i gull.

«Det var flere paralleller mellom denne kolleksjonen og høstens, hvor de viste glitrende mosaikk-belagte kjoler inspirert av Sicilia-katedralen i Monreale. Fjorårets kunder vil bli fornøyd med gullrushet fra finalen i dag; gullkjoler i alle kanter», skrev motenettstedet Vogue.

Til tross for det glamorøse klarer designerduoen imidlertid å tilføre sensuelle elementer i vårkolleksjonen; modellene kom gående ned catwalken i gjennomsiktige eller lårkorte kjoler med løse ermer, som var like sofistikerte som de var sexy.

GULLJENTENE: Dolce & Gabbanas gullkledde modeller avsluttet visningen i samlet tropp. Foto: Getty Images/All Over Press

Gamle mynter

Modellene var som høstens eventyrlige kolleksjon pyntet med kroner, men denne gangen var også flere av modellene iført lekre, romantiske blomsterkranser i håret. Resten av tilbehøret som «statement»-øredobber og midjebelter var laget av gamle gullmynter.

Tidligere i år var designerduoen bak Dolce & Gabbana i hardt vær da de ble funnet skyldig for skatteunndragelse og dømt til fengsel, i tillegg var de ilagt en milliardbot. Kort tid etter dommen falt skrev nettstedet Huffingpost at de sannsynligvis unnslipper fengselstraff.

Ifølge The Telegraph mente moteparet at det var umulig for dem å fortsette forretningene hvis de måtte betale en bot for noe de selv mente de ikke har gjort, og truet med å legge ned hele virksomheten.

Bot eller ikke, denne kolleksjonen handlet på flere måter bokstavelig talt om gamle penger og var fylt med mynter og gull.

Se bilder fra visningen her:

Dolce & Gabbana Vår/sommer 2014. Foto: Getty Images/All Over Press
Dolce & Gabbana Vår/sommer 2014. Foto: Getty Images/All Over Press
Dolce & Gabbana Vår/sommer 2014. Foto: Getty Images/All Over Press
Dolce & Gabbana Vår/sommer 2014. Foto: Getty Images/All Over Press
Publisert: