Dømt for drapet på mote-ektemannen – nå blir «Mrs. Gucci» musikal

MØRK HISTORIE: Patrizia Reggiani og Maurizio Gucci var et hett par i Italia på 80- og 90-tallet, men i 1998 ble hun dømt for å ha arrangert hans drap. Her er hun i begravelsen i 1995. Foto: AP

Patrizia Reggiani (64) ble dømt for å ha arrangert drapet på ektemannen og Gucci-sjefen Maurizio Gucci. Etter nesten 20 år bak murene er hun nå en fri kvinne, og en musikal om den tragiske historien er like rundt hjørnet.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Reggiani ble sluppet ut av San Vittore-fengselet i Milano forrige måned, hvor hun har sonet siden 1995 for drapet på eks-mannen Maurizio Gucci. Dermed rekker hun akkurat å få med seg musikalen om seg selv – «Mrs. Gucci» skal nemlig settes opp i London fra 13. oktober, skriver Vogue.

Det vil sannsynligvis bli en musikal fylt til randen av både intriger og fantastisk mote. Reggiani var nemlig gift med arvingen Maurizio Gucci, som lenge var sjef i det italienske motehuset med samme navn.

Kjærlighetshistorien fikk imidlertid en tragisk slutt: To år etter at Maurizio solgte sin del av Gucci-imperiet i 1993, forlot han Patrizia, som han da hadde to barn med, for en annen kvinne. Samme år ble han skutt og drept utenfor sitt eget kontor av en leiemorder. Etter en skandalespekket rettssak, ble Patrizia i 1998 dømt for å ha arrangert drapet. Dommen var i utgangspunktet på 29 år i fengsel, og rettssaken fikk enorm oppmerksomhet fra pressen. Det var også gjennom rettssaken at Reggiani fikk kallenavnet «den sorte enken».

De to døtrene har siden prøvd å gjøre om på dommen, ettersom de mener det var en hjernesvults som gjorde moren utilregnelig da drapet ble arrangert. I 2000 ble straffen redusert, og som en del av avtalen om at Raggiani nå slipper ut, må hun jobbe for det italienske tilbehørsmerker Bozart.

Musikalen er blant annet basert på rettsdokumentene fra saken, og britiske Julie Atheron skal spille hovedrollen. Ifølge forfatterne, Marcos D’Cruze og Peter Jukes, kan publikum forvente seg en time fullspekket med drama.

«Mrs. Gucci plukker fra hverandre legenden om «den sorte enken i Milano» (…) En kvinne drevet fra lidenskap til galskap, og galskap til drap, og til slutt et drap på den hun elsker», skriver de på musikalens nettsted.

Motehuset Gucci ble grunnlagt i 1921, og holder fortsatt koken som et av verdens fremste luksusmerker. Her kan du se Guccis kommende vårkolleksjon, som nylig ble vist under moteuken i Milano.

Publisert:

Finn mer innhold om: