Denne concealeren er perfekt for din alder

Man bruker gjerne ikke samme klær når man er 50 som da man var 20, men visste du at du også bør bytte concealer? minMote guider deg til den beste concealeren til din alder.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

En concealer kan gjøre underverker for mørke ringer under øynene, urenheter i huden og røde områder. Det er imidlertid veldig viktig at du velger et produkt som passer alderen din. Ellers kan concealeren ha helt motsatt effekt, skriver det velrennomerte skjønnhetsnettstedet Youbeauty.com.

Visste du for eksempel at tykk concealer ofte legger seg i de fine linjene rundt øyene og dermed framhever dem i stedet for å skjule? Eller at du kan droppe foundation og gå rett på en concealer mens du enda er i 20-årene?

Makeup-artistene og stylistene Ingrid Bruvik og Anne Grete «AG» Starheim har delt sine beste tips med minMote. Her er vår concealer-guide:

I 20-årene

Timesvis på lesesalen og sene kvelder med venner kan sette sitt preg selv på ung hud, som mørke og hovne ringer under øynene. Rynker trenger du ikke bekymre deg for, men mange kvinner i 20-årene er plaget med urenheter i huden. Derfor kan du med fordel velge en tykk og dekkende concealer, både under øyenene og på urenheter. Er du så heldig at du ikke har noen urenheter, kan du ifølge Youbeauty.com droppe foundation og gå rett på concealeren.

- Unge kvinner kan vel strengt tatt bruke det meste, ettersom de ikke trenger å bekymre seg for fine linjer rundt øynene. Fokuser heller på å finne en dekkende concealer med riktig farge enn anti age-effekt. Er du litt plaget av urenheter kan du gå for en concealer som har pleiende og rensende ingredienser i tillegg til at den dekker godt, tipser makeup-artist Bruvik.

I 30-årene

Huden rundt øynene er den tynneste og mest sensitive huden i ansiktet. Når du runder 30 begynner dette området gjerne å bli litt tørrere, og concealeren kan derfor «klumpe» seg hvis du legger den rett på huden. Legg derfor en øyenkrem på huden før du bruker en concealer over, forklarer Starheim.

- I 30-årene kan rynker og linjer begynne å komme fram i ansiktet, og for å unngå å se mer rynkete ut bør du bruke en god øyenkrem med masse fukt under øyet og på det øvre kinnbeinet. Bruk også en fuktighetskrem i resten av ansiktet. En blank og fuktig hud blander sminken bedre sammen og inn i huden. En lett, flytende concealer passer fint å bruke over en øyenkrem. Unngå for mye pudder og for mange lag med concealer - det framhever det du vil dekke til, sier hun.

I 40-årene

Nå kan fine linjer og rynker begynne å feste seg rundt øynene, så nå er det på tide å passe på at concealeren framhever gløden i huden, men uten å legge seg i linjene. Kjendisstylist Sandy Linter forteller til Youbeauty.com at du bør prioritere riktig konsistens foran dekkevne. Velg gjerne en tynnere concealer enn du har brukt tidligere.

- Nå kan du gjerne bruke en enda mer flytende concealer med mindre dekkevne - perfekt for de med noe mer rynker og linjer. Hvis du velger en lysreflekterende concealer bør du være forsiktig under øynene da man fort kan se ut som en «motsatt» pandabjørn på bilder. Blitz reflekteres i de lysreflekterende partiklene og lager hvite ringer rundt øynene, tipser Starheim.

50+

Huden forandrer seg mye også etter fylte 50. Ifølge Youbeauty kan det synkende østrogen-nivået bidra til at huden føles tørrere og mer sensitiv - styr derfor unna tunge og tykke concealere, som vil synes altfor godt. Makeup-artist Sandy Linter foreslår å bruke en lett foundation så langt det er mulig, og heller supplere med en fuktgivende concealer som du legger i øyenkroken og rundt nesen for å lysne opp. Bruker du den under øyenene kan du dessuten blande den med en øyenkrem for en ekstra pleiende effekt.

- Her kan man fråtse i pleiende ingredienser, og hvis du har mulighet anbefaler jeg å legge litt ekstra penger i en god concealer. La Praire er supereksklusiv, men knallbra til kvinner over 50, sier Bruvik.

NB! Alle prisene er cirka-priser og kan variere fra sted til sted. Produktene finner du enten hos vanlige parfymerier, egne merkebutikker eller på Coverbrands.no og Blivakker.no.

Publisert: